Με επιτυχία ο περίπατος και καθαρισμός της Ρεματιάς Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Με επιτυχία ο περίπατος και καθαρισμός της Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ένα μάθημα ζωής έδωσαν και πήραν δεκάδες μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στον περίπατο και τον καθαρισμό της Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο σύλλογος Προστασίας της Ρεματιάς, ο Σύλλογος Πολυδρόσου, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου, Πρόσκοποι και Οδηγοί, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

Από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής μέλη και φίλοι τους συγκεντρώθηκαν στο «ξέφωτο» της Ρεματιάς λίγο πριν την Αττική Οδό και αφού εφοδιάστηκαν με γάντια και σακούλες ξεκίνησαν τον περίπατό τους μαζεύοντας ταυτόχρονα πλαστικά, παλιοσίδερα και άλλα απορρίμματα αταίριαστα με το περιβάλλον. Μαζί τους ήταν ο γεωπόνος και εξαίρετος γνώστης της Ρεματιάς Νίκος Θυμάκης, ο οποίος τους μίλησε για τα δέντρα και τα φυτά του οικοσυστήματος, ενώ κατά τη διαδρομή απαντούσε στις απορίες των  συμμετεχόντων. Η συντροφιά κατέληξε στο πλάτωμα κάτω από τον ναό του Προφήτη Ηλία με κεράσματα και παιχνίδια.

«Ήταν ένα μήνυμα αγάπης, αειφορίας και προσπάθειας για την προστασία του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου, οξυγόνου, κοινωνικής συνύπαρξης και πολιτισμού που είναι η Ρεματιά Χαλανδρίου», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet