Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στον καταυλισμό Ρομά Νομισματοκοπείου
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στον καταυλισμό Ρομά Νομισματοκοπείου

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 η επιχείρηση καθαρισμού που οργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής σε τμήμα του καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης απασχολήθηκαν 10 οχήματα, τέσσερα από τα οποία της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 δρομολόγια και απομακρύνθηκαν σχεδόν 500 τόνοι απορριμμάτων διαφόρων ειδών. Τα απορρίμματα παρέμεναν για χρόνια στα όρια του καταυλισμού ενώ κάποια είχαν σκεπαστεί πρόχειρα από μπάζα και χώμα κατά το παρελθόν προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαμαρτυρίες των περιοίκων αλλά και των κατοίκων του καταυλισμού.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου και το επόμενο διάστημα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ο Δήμος Χαλανδρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συνεχίζει και εντείνει τις πρωτοβουλίες του προς όλους τους φορείς της πολιτείας (υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Εργασίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια) με στόχο την οριστική διάλυση του καταυλισμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης για τη μεταστέγαση των Ρομά με παράλληλες δράσεις επανένταξης και άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet