Προτάσεις Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου για το ΓΠΣ Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Προτάσεις Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου για το ΓΠΣ Χαλανδρίου

Τις προτάσεις του για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

1) Μετά  την εναρμόνιση του ΓΠΣ με το Π.Δ. για τη ρεματιά πρέπει να γίνουν άμεσα:

α) η απομάκρυνση των παράνομα λειτουργούντων καταστημάτων και κτισμάτων, καθώς και η αποκατάσταση των παρανομιών (π.χ. Μαρινόπουλος, Ζηκογιάννης, Βραστό, κινέζικο κ.λπ.).

β) η μετατροπή σε ήπιας κυκλοφορίας όλων των παραρεμάτιων οδών, καθώς και κατασκευή μονοπατιών περιπάτου που να διατρέχουν τη ρεματιά στο σύνολό της.

2) Περαιτέρω αύξηση του ποσοστού πρασίνου λόγω του υπάρχοντος αρνητικού ισοζυγίου (π.χ. πεζοδρόμηση και δενδροφύτευση των οδών Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αγίας Παρασκευής μέχρι την πλατεία Φλύας – Κένεντυ με ταυτόχρονη κατασκευή μονής γραμμής τραμ (μπρος – πίσω), πάνω στους δύο αυτούς πεζοδρόμους που να ενώνει τη Λεωφόρο Κηφισιάς με τον σταθμό του Μετρό Αγίας Παρασκευής και τη Μεσόγειων, εάν μπορεί να φτάσει μέχρι την πλατεία Αγίας Παρασκευής με τη συναίνεση του γειτονικού μας δήμου). 

3) Αύξηση των περιοχών αμιγούς κατοικίας σε σχέση με τη γενική κατοικία.

4) Διατήρηση της ελεύθερης ζώνης του νεκροταφείου στα σημερινά επίπεδα με αποζημίωση των δεσμευμένων περιουσιών και δενδροφύτευσής της.

5) Άμεση αντιμετώπιση του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος μέσω των χρήσεων γης που προτείνονται (π.χ. μέσω υπογειοποιήσεων οδών με ταυτόχρονη δεντροφύτευσή τους, όπως η Ανδρέα Παπανδρέου, η Παπανικολή – Παλαιολόγου, που επανενώνει και το Κάτω Χαλάνδρι με το κέντρο της πόλεως, πεζογεφυρών και υπόγειων γκαράζ στα όρια του κέντρου της πόλης. Επέκταση των ποδηλατοδρόμων και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων όπου απαιτείται για την καλύτερη κυκλοφορία των πεζών).

6) Προστασία του δημόσιου ελεύθερου χώρου. Απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως για μπαρ. Απαγόρευση κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, και πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα λαμβάνοντας υπόψιν τα συμπεράσματα της μελέτης κέντρου που διενεργήσατε.

7) Να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που προέκυψαν από την κλιματική αλλαγή, και άλλες παράμετροι, όπως η στάθμη θορύβου (ηχορύπανση) και η ατμοσφαιρική ρύπανση (χημικές ενώσεις και μικροσωματίδια) κ.ά. Να γίνει προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεών της, στην ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, αλλά και στην οικονομία, τη βιοποικιλότητα και το αστικό πράσινο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet