Στον Δήμο Χαλανδρίου το εργοστάσιο «Δουζένη»
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Στον Δήμο Χαλανδρίου το εργοστάσιο «Δουζένη»

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την απαλλοτρίωση του εργοστασίου «Δουζένη» στο Χαλάνδρι και έτσι ο χώρος περιέρχεται στον Δήμο Χαλανδρίου.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εικοσιεπτά ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη πολεοδομική δέσμευση για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου (1992) και 20 χρόνια από την κήρυξή του ως διατηρητέου (1999), παραδίδεται στην πόλη ένα χαρακτηριστικό βιομηχανικό κτήριο της δεκαετίας του ΄50, ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, η παράταξη της σημερινής διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου στους κατοίκους της πόλης. Η σωτηρία του «Δουζένη» είναι αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων σε δύσκολες εποχές εκατοντάδων ευαισθητοποιημένων κατοίκων του Χαλανδρίου.

Η τυπική ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του χώρου θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του ποσού των 1.363.279,17 ευρώ ευρώ ποσού που είναι δεσμευμένο από το Πράσινο Ταμείο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αφού ολοκληρωθεί η απόδοση του ακινήτου των 3 στρεμμάτων στην πόλη ως κοινόχρηστου χώρου και γίνει η ανακατασκευή του διατηρητέου βιομηχανικού κτίσματος με σκοπό την πολιτιστική χρήση, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του δημόσιου χώρου (δενδροφυτεύσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων, κ.τ.λ.), αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα εστία  πολιτιστικών δρώμενων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet