Συγκροτήθηκε Σύλλογος – «ανάχωμα» στα σχέδια για τον ΧΕΥ 9 στο Πάτημα Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Συγκροτήθηκε Σύλλογος – «ανάχωμα» στα σχέδια για τον ΧΕΥ 9 στο Πάτημα Χαλανδρίου

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου». Οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, έφθασαν τους 211 και έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στους Γ. Ανδρικόπουλο (πρόεδρος), Α. Ασπρογέρακα (αντιπρόεδρος), Λ. Λιτσάκη-Σταθοπούλου (γραμματέας), Α. Παπαδημητρίου (μέλος), Λ. Ταταρίδη (ταμίας), καθώς και στους αναπληρωματικούς Λ. ΛίντζοΙ. Παρασκευά, Ε. Αφαλωνιάτη, Γ. Σκαλκώτο και Β. Αρχιμανδρίτη.

Κεντρικό ζήτημα αποτελεί για τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, η άμεση διακοπή κάθε ενέργειας σχετικής με Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων εντός του Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) 9.

«Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τους κατοίκους από την υποβάθμιση μιας περιοχής, όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες, έχουν στηθεί επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί τα θεμέλια μίας κοινωνίας με σεβασμό στον άνθρωπο» σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την περιοχή δεν χωρούν ούτε βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης απορριμμάτων και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ούτε χώροι στάθμευσης απορριμματοφόρων».

Και η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:

«Είναι αίτημα και ταυτόχρονα εύλογη απαίτηση των κατοίκων να δοθεί η δέουσα προσοχή στο εν λόγω ζήτημα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να απομακρυνθεί, οριστικά, η… σκιά των απορριμμάτων. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από σχολικές υποδομές, από χώρους πρασίνου και από δομές που θα είναι φιλικές προς τον πολίτη. Ο ΧΕΥ 9, που  βρίσκεται σε ένα τόσο κεντρικό σημείο της περιοχής μας, μπορεί να καταστεί ένας χώρος, που θα αναβαθμίζει όχι μόνο το Πάτημα Χαλανδρίου, αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Χαλανδρίου. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και ας αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα, προς όφελος των παιδιών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet