Το Πάτημα Χαλανδρίου στην ατζέντα του Γ. Κουράση…
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Πάτημα Χαλανδρίου στην ατζέντα του Γ. Κουράση…


«Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, μετέβη στο Χαλάνδρι[…]», λέει το απόσπασμα από το δελτίο Τύπου της επίσκεψης του υποψήφιου περιφερειάρχη στο Χαλάνδρι την Πέμπτη 18.4.2019.

Ανάμεσα στις συναντήσεις που είχε ο κ. Πατούλης με τον δήμαρχο, τον διοικητή του Α.Τ. Χαλανδρίου, φορείς της πόλης, την επίσκεψη στην αγορά, στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, υπήρξε μία που προκάλεσε έκπληξη, καθώς αφορούσε την επίσκεψη στον ναό του Αγίου Αντωνίου, στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, καθώς είχε προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια από τον πρώην και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Χαλανδρίου, Γιώργο Κουράση. «Ήταν εκείνος που σε ανύποπτο χρόνο είχε ενημερώσει τον κ.  Πατούλη για το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ανέγερση νέου  μεγαλύτερου ναού και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο εγχείρημα, λόγω του παρακείμενου ρέματος της οδού Πόντου» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν ναό στα όρια των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, ο οποίος – με την οικιστική έκρηξη της περιοχής του Πατήματος τα τελευταία χρόνια – αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των πιστών της ενορίας. Παράλληλα, η στατικότητα του εδάφους και τα έργα που την τελευταία δεκαετία έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή (μόρια, αποχετεύσεις) έχουν δημιουργήσει μια πολυπλοκότητα.

Αυτά ακριβώς τα προβλήματα τέθηκαν επίσημα στον κ. Πατούλη από τους δύο ιερείς, τον π. Ιγνάτιο Γιαπιτζίογλου και τον π. Αντώνιο Πασσάλη, καθώς και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανέγερσης και Αποπεράτωσης νέου Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου, Αντώνη Καλλιγιάνη, παρουσία του κ. Κουράση.

«Με την ευθύνη και τη συνέπεια που είχε επιδείξει και ως δήμαρχος, την περίοδο 2011-2014, ο κ. Κουράσης κατέδειξε με την παρέμβαση αυτή πως αν και το Πάτημα Χαλανδρίου είναι στην επικαιρότητα λόγω της αδιαλλαξίας της διοίκησης Ρούσσου με τον ΧΕΥ 9, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα στις “συνοριακές” γειτονιές της πόλης. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν επιπλέον σημαντικά προβλήματα της περιοχής του Πατήματος, όπως η ανεπάρκεια των υπαρχουσών σχολικών  μονάδων  να καλύψουν όλους τους μαθητές, η ένταξη περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, η εξέλιξη αντιπλημμυρικών έργων και η θωράκιση της περιουσίας των κατοίκων» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον όσα τέθηκαν στη συνάντηση, ιεράρχησε τις προτεραιότητες και δεσμεύτηκε για τη διευθέτηση τόσο του ρέματος, ώστε να εξασφαλιστούν οι όροι δόμησης, όσο και για την ευρύτερη συνεργασία με την ενορία, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης για τους νέους της περιοχής. Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στον αγώνα του κ. Κουράση, ο οποίος του ανταπέδωσε τις ευχές και παρουσία όλων τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη σε αυτή τη γειτονιά του Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet