Πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Η πρώτη πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- με ξεκίνημα από τη σπηλιά Νταβέλη.

Η καθαρή πεζοπορία είναι 3,5 ώρες. Μαζί όμως με τις στάσεις και τις ξεναγήσεις θα ξεπεράσει τις 5 ώρες.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου με τον Ορειβατικό σύλλογο «Βριλησσός».

Στη διαδρομή θα υπάρχουν ενημερώσεις καθώς και οργανωμένες εκδηλώσεις για το περιβάλλον. Στη δράση συμμετέχουν και τη στηρίζουν οι Δήμοι Βριλησσίων, Πεντέλης και Χαλανδρίου, το ΚΠΕ Αργυρούπολης και το 4ο Σύστημα Προσκόπων.

Επειδή όλη η διαδρομή είναι δύσκολη για όσους δεν έχουν ορειβατική – πεζοπορική εμπειρία, θα υπάρχει δυνατότητα πεζοπορίας σε μικρότερο τμήμα της διαδρομής μετά τη Nέα Πεντέλη.

Δείτε τον χάρτη.

Για τη συμμετοχή στην πεζοπορία απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, υγεία, καλή φυσική κατάσταση και πεζοπορικός εξοπλισμός, καθώς και μικρός φακός για το πέρασμα κάτω από την Αττική Οδό.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι οι δραστηριότητες στη φύση ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Για όσους έχουν την εμπειρία να περπατήσουν τη μεγάλη διαδρομή με ξεκίνημα τη σπηλιά Νταβέλη, θα φτάσουν ως εκεί με λεωφορεία που θα φροντίσουν οι Σύλλογοι (Βριλησσός, Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, Πεζοπορικός Αθηνών, Αθηναϊκός ορειβατικός, Φ.Ο. ΡΟΜΠΑ, 4ο Σύστημα Προσκόπων).

Οι ενδιαφερόμενοι για την πεζοπορία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (σημειώνοντας και τον αριθμό τηλεφώνου τους).

Ο Σύλλογος Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ώστε να κλείσει πούλμαν για τη μεταφορά στη σπηλιά Νταβέλη. Διαφορετικά θα πρέπει να μεταβούν στο σημείο έναρξης με το αυτοκίνητό τους, και ως εκ τούτου να επιστρέψουν στο ίδιο σημείο για να το παραλάβουν.

Το πούλμαν του Συλλόγου Ρεματιάς θα αναχωρήσει από την πλατεία Χαλανδρίου και την αφετηρία των τρόλεϊ (Κολοκοτρώνη & Βασ. Γεωργίου) στις 7:45 το πρωί της Κυριακής.

Το κόστος είναι 4 ευρώ το άτομο.

Ενδεχομένως να κάνει και στάσεις 1-2 λεπτών στα παρακάτω σημεία:

  1. Intersport (Λ. Πεντέλης).
  2. Σταθμός Προαστιακού στη Λ. Πεντέλης.
  3. Πρώην ναυτική βάση (πριν την Αναπαύσεως).
  4. Αρχή πλατείας Νέας Πεντέλης.

Το πούλμαν δε θα περιμένει στις στάσεις αυτές οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται εγκαίρως στα σημεία αυτά. Επίσης, δεν θα υπάρχει πούλμαν επιστροφής το απόγευμα.

Για την προετοιμασία της διαδρομής πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των μονοπατιών, κ.λπ., την Τετάρτη 25 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet