«Καρφιά» προς Δήμο Αμαρουσίου για την οδό Φραγκοκκλησιάς
Ποιότητα Ζωής

«Καρφιά» προς Δήμο Αμαρουσίου για την οδό Φραγκοκκλησιάς

Το ερώτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ Άγγελου Νταβία για τα απαγορευτικά σήματα που τοποθετήθηκαν, λίγο μετά το άνοιγμα της οδού Φραγκοκκλησιάς, προκάλεσε ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (συνεδρίαση 22ας Οκτωβρίου 2014) για ένα θέμα που «καίει» και τον γειτονικό Δήμο Αμαρουσίου. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις τόσο του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνου Γερολυμάτου, όσο κι εκείνες του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για τη στάση που κράτησε στο όλο θέμα η πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου.

Κωνσταντίνος Γερολυμάτος - Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Χαλανδρίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: «Ας αντιληφθούν ότι η φεουδαρχία έχει λήξει»

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ως «ντέρμπι» την προσπάθεια για το άνοιγμα της οδού Φραγκοκκλησιάς, την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, αν και ήταν έγκαιρα ενημερωμένος για τον σχεδιασμό του έργου και δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση, «ξαφνικά και στο παρά πέντε ζήτησε αναβολή του ανοίγματος». Όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, ιδιαίτερα καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του γειτονικού Δήμου δεν είχε απαντήσει ούτε στην ειδοποίηση του Δήμου Χαλανδρίου για το άνοιγμα του δρόμου.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Γερολυμάτος προκάλεσε έκπληξη με την αναφορά του ότι κατά το άνοιγμα της οδού «έπεσαν τηλεφωνήματα» και εν ριπή οφθαλμού «εξαφανίστηκαν» τα συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο για τη ρύθμιση των φαναριών, αλλά και ο εργολάβος, ο οποίος -όπως σημείωσε- έχει αναλάβει πολλά έργα για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου…

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει έρθει σε επαφή και με τις δύο επιτροπές κατοίκων από τον Δήμο Αμαρουσίου (όσους είναι υπέρ, αλλά και όσους είναι κατά του ανοίγματος), ενώ συνομίλησε επί μισή ώρα και με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη την ημέρα που ήταν ν΄ ανοίξει ο δρόμος. Κι εδώ ήρθε η δεύτερη έκπληξη, καθώς ο κ. Κ. Γερολυμάτος άφησε να εννοηθεί ότι αντιμετώπισε τουλάχιστον υπεροπτικό ύφος από πλευράς του δημάρχου Αμαρουσίου, καθώς ήταν χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε ότι «κάποιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή της φεουδαρχίας έχει λήξει». Επίσης, απέδωσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις «προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πατούλη προς τους κατοίκους της περιοχής», οι οποίες ήταν έξω από τον από καιρό γνωστοποιημένο σχεδιασμό για μετατροπή της οδού Φραγκοκκλησιάς σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Σε ό,τι αφορά την εκ των υστέρων τοποθέτηση απαγορευτικών σημάτων, δήλωσε ότι αυτά τοποθετήθηκαν στο κομμάτι της οδού που βρίσκεται στο Μαρούσι και είναι θέμα του γειτονικού Δήμου, το οποίο «δεν μας επηρεάζει», ενώ αναφέρθηκε στο «εύρος των δυνάμεων που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τη μη διάνοιξη της οδού».

Σίμος Ρούσσος - Δήμαρχος Χαλανδρίου
ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: «Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και πιέσεις από το Μαρούσι»

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Χαλανδρίου ο οποίος, αρχικά, τόνισε ότι η ανάγκη διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς προέκυψε αναγκαστικά λόγω της άρνησης της «Αττικής Οδού» να αξιοποιήσει τον παράδρομο προκειμένου να διοχετευθεί η κίνηση μεταξύ των δύο Δήμων. Ανέφερε, επίσης, ότι το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω των αντιδράσεων από την πλευρά του Αμαρουσίου. Μάλιστα, είπε ότι και ο ίδιος δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και πιέσεις από τον γειτονικό Δήμο και σχεδόν «από όλες τις παρατάξεις».

Ο κ. Σίμος Ρούσσος ξεκαθάρισε ότι στο σχέδιο που εγκαίρως είχε υποβληθεί στο Μαρούσι δεν είχαν υπάρξει παρατηρήσεις, ενώ τόνισε ότι θα παρακολουθήσει τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει η τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων από τον γειτονικό Δήμο κι αν αυτές επηρεάσουν το Χαλάνδρι, θα ενεργήσει αναλόγως…

ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ: «Το έργο πια δεν υπηρετεί τον σκοπό του»

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ο κ. Μύρων Ανδριανάκης σημείωσε ότι το αρχικό διακύβευμα του έργου ήταν η διαμπερής κυκλοφορία στην οδό Φραγκοκκλησιάς, κάτι που ο ένας σύλλογος της περιοχής στο Μαρούσι ήθελε, ενώ ο άλλος όχι. Όπως τόνισε ο ίδιος, με την τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων από τον γειτονικό Δήμο «το έργο δεν υπηρετεί πλέον τον αρχικό σκοπό του, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: «Να λύνονται τα θέματα διαδημοτικά»

Από την ίδια παράταξη, ο κ. Νικόλαος Πανταζής επεσήμανε ότι δεν μπορεί κάθε πόλη να λύνει τα δικά της προβλήματα μονομερώς, εις βάρος της διπλανής πόλης. Όπως είπε, τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά, όπως συμβαίνει και τώρα στη Φραγκοκκλησιάς, όπου «συναντώνται τα απαγορευτικά σήματα». Τέλος, όπως συμπλήρωσε, όταν προκύπτει θέμα ανάλογων διαφωνιών, καλό είναι αυτό να παραπέμπεται προς επίλυση στην Περιφέρεια, για να εισπράξει την απάντηση του δημάρχου ότι «ακριβώς αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet