Ασφαλτοστρώσεις ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ ξεκινούν σε όλο το Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Χαλάνδρι

Ασφαλτοστρώσεις ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ ξεκινούν σε όλο το Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα των ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο, με συνολικό προϋπολογισμό 6.600.000 ευρώ, ύστερα από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει, κατά προτεραιότητα, στους δρόμους όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ομβρίων, φυσικού αερίου, οπτικών ινών, του δικτύου της ΕΥΔΑΠ και του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα, αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για το δεύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ στο Πάτημα, όπως επίσης και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του έργου των 2.000.000 ευρώ για την ανάπλαση πεζοδρομίων.

Σε αναμονή για την έγκριση χρηματοδότησής του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι και το φιλόδοξο έργο των 8.600.000 ευρώ για την ανάπλαση των οδών Ολύμπου και Μεταμορφώσεως στην Τούφα και της Σ. Βενιζέλου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, αναφερόμενος στο αναμενόμενο έργο ασφαλτοστρώσεων δήλωσε:

«Το έργο των ασφαλτοστρώσεων που ξεκινά το επόμενο διάστημα είναι ένα μεγάλο έργο υποδομής για το Χαλάνδρι. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρχει συνεργασία με τις εταιρείες δικτύου που εκτελούν το τελευταίο διάστημα έργα στην πόλη για να αποφύγουμε, στο μέτρο του δυνατού, να ξανασκαφτούν δρόμοι που θα έχουν στο μεταξύ ασφαλτοστρωθεί.

»Αυτή τη στιγμή το Χαλάνδρι είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο έργων υποδομής, που δεν είχαν γίνει στην πόλη εδώ και 30 χρόνια. Θα μεσολαβήσει οπωσδήποτε μια σημαντική περίοδος αναστάτωσης, όμως με την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου, σε συνδυασμό με την αποπεράτωση του έργου ομβρίων, την ανακατασκευή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και τις εκτεταμένες αναπλάσεις που προωθούνται στις γειτονιές, η εικόνα της πόλης αλλάζει σταδιακά με πολλή δουλειά, πείσμα και υπομονή».

Τέλος, στη σχετική ενημέρωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων για όποιες προσωρινές δυσκολίες ανακύψουν κατά την εκτέλεση των έργων και προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία τους έως ότου αυτά ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου θα ανακοινώνεται η εξέλιξη του έργου των ασφαλτοστρώσεων και οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 επαναλαμβάνονται οι ενημερωτικές συναντήσεις των πολιτών για τη διαδικασία σύνδεσης στο δίκτυο Φυσικού Αερίου, τις οποίες οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής. Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα παροχής φυσικού αερίου στην πόλη, έτσι ώστε να μπορεί ο Δήμος να προγραμματίσει με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα των σχεδιαζόμενων έργων υποδομών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet