Βαριά πρόστιμα στους καταστηματάρχες που «αγνοούν» τους υπόγειους κάδους
Επιχειρήσεις – Αγορά

Βαριά πρόστιμα στους καταστηματάρχες που «αγνοούν» τους υπόγειους κάδους

Η μεγάλη επένδυση του Δήμου Χαλανδρίου για την τοποθέτηση τεσσάρων συστημάτων υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης δεν φαίνεται ότι «συγκίνησε» ορισμένους κακούς επαγγελματίες, οι οποίοι εξακολουθούν ν’ αφήνουν τ’ απορρίμματά τους εκτός αυτών. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από σχετική ερώτηση συμβούλου, κάποιος εξ αυτών των «επαγγελματιών»… συνελήφθη να «σουτάρει» τη σακούλα του από το απέναντι πεζοδρόμιο, προς την πλευρά που ήταν οι κάδοι!

Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι μετά τα μεσάνυχτα η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης δεν είναι καλή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία του Δήμου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι κάλεσε τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση, ζητώντας τη συμμόρφωση των καταστηματαρχών.

Όπως είπε ο κ. Σίμος Ρούσσος, αν και οι σύγχρονοι κάδοι που τοποθετήθηκαν έχουν ακόμη και φωνητικές οδηγίες, θα ακολουθήσει η έκδοση ενός φυλλαδίου με σχετικές πληροφορίες γι’ αυτούς και από εκεί και πέρα όσους δεν συμμορφωθούν, τους περιμένουν πάρα πολύ βαριά πρόστιμα.

«Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κάποιους ν’ απαξιώσουν μια επένδυση που έχει φθάσει τα 300.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, γίνεται συνεννόηση ώστε οι καταστηματάρχες να βγάζουν τις χάρτινες συσκευασίες τους σε συγκεκριμένες ώρες, το μεσημέρι και το βράδυ, κατά τις οποίες θα περνούν δρομολόγια – εξπρές των απορριμματοφόρων του Δήμου για να τις απομακρύνουν, προκειμένου να μην περιορίζουν τη χωρητικότητα των υπόγειων κάδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet