Φορολογικές παραβάσεις
Επιχειρήσεις – Αγορά

Φορολογικές παραβάσεις

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίαςκαι Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι συντονισμένοι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2013 μεικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Παγκρατίου και του Χαλανδρίου, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν συνολικά τριάντα επτά (37) επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε δέκα επτά (17) από τα οποία διαπιστώθηκαν συναφείς παραβάσεις.

Επίσης, στο σύνολο των ανωτέρω επιχειρήσεων έγινε έλεγχος για την υποβολή ή μη των περιοδικών δηλώσεων απόδοσης ΦΠΑ.

Στο Χαλάνδρι οι έλεγχοι έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

Σε καφέ – snack bar διαπιστώθηκαν η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας, η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων ΦΠΑ για το δ’ τρίμηνο του 2012 και για τα α’ και γ’ τρίμηνα του 2013, καθώς και της Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ για το έτος 2012. Επίσης, εντοπίστηκε μία (1) υπάλληλος, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο ΕΒΚΝΠ.

Σε ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.

Σε καφετέρια-πιτσαρία διαπιστώθηκε ότι ένας (1) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο ΕΒΚΝΠ.

Σε εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού.

Σε καφέ μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

Σε καφετέρια – εστιατόριο διαπιστώθηκε ότι δύο (2) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο ΕΒΚΝΠ.

Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

Σε ψητοπωλείο – οβελιστήριο διαπιστώθηκε ότι ένας (1) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο ΕΒΚΝΠ.

Σε εστιατόριο διαπιστώθηκαν η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ τέσσερις (4) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο ΕΒΚΝΠ.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet