Video

Ένταση έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. Χαλανδρίου – «Φασίστα» αποκάλεσαν τον δήμαρχο κάτοικοι από το Πάτημα – VIDEO

Ένταση επικράτησε έξω από το παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Σίμου Ρούσσου και κατοίκων του Πατήματος που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ζητήσουν την απόσυρση των μελετών για τον ΧΕΥ9, όπου η διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να μεταφέρει την υπηρεσία Καθαριότητα.

Πάνω, στον 1ο όροφο του κτηρίου, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού εκείνοι της μειοψηφίας είτε βρίσκονταν κάτω με τον συγκεντρωμένο κόσμο, είτε απουσίαζαν.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούσε να κάνει απαρτία, αφού τις δύο προηγούμενες φορές η προσπάθεια αυτή δεν είχε ευοδωθεί. Πάντως, μόνο διαδικασία Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν αυτή που παρακολουθήσαμε στην πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις που είχε βάλει η διοίκηση, η οποία και ξεκίνησε στις 18:00. Μέσα σε 18 λεπτά, με άδεια τα έδρανα της μειοψηφίας και μόνο 14 παρόντες δημοτικούς συμβούλους από την πλειοψηφία, συζητήθηκαν τα 57 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση εκείνα που ήθελαν αυξημένη πλειοψηφία, οπότε μοιραίως αποσύρθηκαν.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και έγινε διακοπή μέχρι να έρθει η ώρα (19:00) να αρχίσει η δεύτερη συνεδρίαση, η οποία ουδέποτε βέβαια έγινε, αφού σε αυτήν δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί ο κανονισμός της πρώτης συνεδρίασης, η οποία μπορούσε να ξεκινήσει με την ελάχιστη δυνατή απαρτία (14 σύμβουλοι), αφού οι δύο προηγούμενες είχαν αναβληθεί ακριβώς λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πάντως πριν από αυτή τη συνεδρίαση ο δήμαρχος επιχείρησε, στην πλατεία μπροστά από το παλιό δημαρχείο, να εξηγήσει στους συγκεντρωμένους πολίτες τα επιχειρήματα της διοίκησης σχετικά με τον ΧΕΥ 9, παρουσία και δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, χωρίς ωστόσο να τους πείσει. Μάλιστα, όταν εκείνοι του ζήτησαν επιτακτικά να πάρει πίσω τις μελέτες, εκείνος απάντησε με ένταση ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, οπότε άρχισαν να τον γιουχάρουν και να το αποκαλούν «φασίστα».

Εν τω μεταξύ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος του Σώματος, Ευαγγελία Γαλάνη, κήρυξε την έναρξη και ταυτόχρονα τη λήξη της δεύτερης συνεδρίασης, αφού δεν υπήρχε απαρτία, στηλιτεύοντας ως «ανεύθυνη» τη στάση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Όση ώρα μιλούσε η πρόεδρος, από κάτω οι φωνές δυνάμωναν, αφού είχε αρχίσει δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης του δημάρχου με τους πολίτες, η οποία – όπως φαίνεται και στο βίντεο – λίγο έλειψε να φθάσει σε ακραία σημεία. Χαρακτηριστικές είναι οι στιγμές που ο δήμαρχος αγκαλιάζει και προσπαθεί να ηρεμήσει πολίτη, ο οποίος λίγο πριν είχε έρθει σε… επικίνδυνη σωματική επαφή με τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κασίμη, αλλά και η – σε πολύ υψηλούς τόνους – αντιπαράθεσή του κ. Ρούσσου με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλα Καρατζά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet