Έντονοι προβληματισμοί στην εκδήλωση για την Εκπαίδευση που οργάνωσαν ο Σύλλ. «ΑΡΓΩ» και η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου
Κοινωνία

Έντονοι προβληματισμοί στην εκδήλωση για την Εκπαίδευση που οργάνωσαν ο Σύλλ. «ΑΡΓΩ» και η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου

Εκδήλωση με θέμα «Η Εκπαίδευση σε πορεία Εμπορευματοποίησης» πραγματοποίησαν ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, ανοίγοντας έναν δημόσιο διάλογο στο Χαλάνδρι με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία, «που εκτός από εύλογες απορίες και ανησυχίες, έχουν δημιουργήσει σημαντικές αντιδράσεις από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, χωρίς να αφήνουν ανεπηρέαστη και την πόλη μας», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/2 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, συμμετείχαν δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί μαθητές και φοιτητές. 

Οι ομιλητές Γιώργος Χριστόπουλος (διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ και γ.γ. της ΟΙΕΛΕ), Ανδρέας Οικονόμου (πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου), ανέλυσαν τις επιπτώσεις στη δημόσια εκπαίδευση από την παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος με την επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους ΑΕΙ, αλλά και τις επιπτώσεις από τις περαιτέρω αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στο εξεταστικό σύστημα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ο επόμενος ομιλητής Α. Τζ., πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου, αναφέρθηκε στο πώς βλέπουν οι μαθητές αυτές τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΡΓΩ», Στέφανος Καμπάς, είχαν οι μαθητές των λυκείων του Χαλανδρίου, όπου με αφορμή κυρίως την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα κολλέγια και τις κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό, παρουσίασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και τις δικές τους προοπτικές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και συνεχίσθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον έως αργά, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με πολλούς ομιλητές, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση και η δέσμευση από τους διοργανωτές ότι τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες δημιουργικού διαλόγου και ενημέρωσης, χρειάζεται να αποκτήσουν συνέχεια και να συστηματοποιηθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet