Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Διεδικούμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
zougla.gr
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Διεδικούμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

«Ξανανοίγουν, λοιπόν, τα σχολεία! Αλλά ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν. Και με τις συνθήκες της πανδημίας χειρότερες. Με υπερδιπλάσια κρούσματα και με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και με μεταλλάξεις του ιού πιο απειλητικές».

Με τον παραπάνω τρόπο σχολιάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου το άνοιγμα των Λυκείων που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «είναι προφανές ότι δεν είναι υγειονομικοί οι λόγοι που υπαγόρευσαν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά πολιτικοί: μια επίφαση “επιστροφής στην κανονικότητα”, εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, διακινδυνεύοντας την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών», για να προσθέσει:

«Εμείς οι γονείς ζητούσαμε εξ αρχής να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία μας. Δεν θέλουμε κλειστά σχολεία. Δεν θέλουμε χαμένες σχολικές χρονιές. Δεν ζητούσαμε το αδύνατο, ούτε μέτρα εκτός πραγματικότητας. Αυτά που ζητούσαμε ήταν και είναι αιτήματα σύσσωμης της σχολικής κοινότητας, αλλά και συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ένωσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet