Έξι Σύροι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στο ΚΑΠΗ Κ. Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έξι Σύροι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στο ΚΑΠΗ Κ. Χαλανδρίου

Έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου, με απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «καθώς πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες, ο Δήμος δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη του. Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και περέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της».

«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία» τονίζει ο Σίμος Ρούσσος.

«Μέχρι σήμερα ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι έχει συγκεντρώσει – και συνεχίζει τη συλλογή – μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

Η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή  τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet