Ακίνητο οινοπνευματοποιίας Δουζένη – Μια περιπετειώδης απαλλοτρίωση στο Χαλάνδρι οδεύει στο τέλος της
Κοινωνία

Ακίνητο οινοπνευματοποιίας Δουζένη – Μια περιπετειώδης απαλλοτρίωση στο Χαλάνδρι οδεύει στο τέλος της

Το ιστορικό ακίνητο της οινοπνευματοποιίας Δουζένη, στη γωνία των οδών Σαλαμίνος και Βενιζέλου, κομμάτι αναπόσπαστο της ιστορίας του Χαλανδρίου, οδεύει πλέον, 31 χρόνια μετά την πρώτη δέσμευση του ακινήτου, προς την απαλλοτρίωσή του, μετά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας.

Η δικαστική απόφαση φέρνει την απαλλοτρίωση στην τελική ευθεία, έτσι ώστε να αποδοθεί στους πολίτες η έκταση των 3 στρ. στο Κάτω Χαλάνδρι, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, με στόχο να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού.

«Η σημασία της απόφασης γίνεται κατανοητή αν αναλογιστούμε ότι έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την πρώτη δέσμευση του ακινήτου το 1992 και έχουν μεσολαβήσει δύο άρσεις της απαλλοτρίωσης, το 2002 και το 2012, υπαιτιότητα του Δήμου Χαλανδρίου», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

«Η πιο εμβληματική απαλλοτρίωση που έγινε ποτέ στον Δήμο Χαλανδρίου οδεύει στην ολοκλήρωσή της μετά τη δικαστική απόφαση για την οριστική τιμή μονάδας. Όταν θα τελειώσει η διαδικασία ένας ακόμα δημόσιος χώρος πρασίνου και πολιτισμού θα αποδοθεί στο Κάτω Χαλάνδρι, σε μια περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη» δήλωσε σχετικώς ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για το ακίνητο Δουζένη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet