Απολογισμός δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων
Κοινωνία

Απολογισμός δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων

Σε πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειές του το τελευταίο διάστημα προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, όπως αναφέρεται στο site “πρΟΤΑση”. Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες του Συλλόγου το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζουμε.

25.4.14 έκτακτο Δ.Σ. των μελών του Συλλόγου μας με θέμα τον προγραμματισμό των ενεργειών μας για την αποτροπή των αξιολογήσεων.

25.4.14 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, στα γραφεία του Συλλόγου στο Χαλάνδρι με τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Παιανίας, Παλλήνης-Γέρακα, Φιλοθέης-Ψυχικού, Νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης. Αποφασίστηκε ο συντονισμός κοινών δράσεων για να αποτρέψουμε αυτού του είδους την αξιολόγηση.

26.04.14 ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την αναβολή της δήθεν «αξιολόγησης».

01.05.14 Συναυλία για την Πρωτομαγιά, στην οποία συμμετείχαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των παραπάνω σωματείων εργαζομένων, ως ένδειξη κοινής διαμαρτυρίας για τις αξιολογήσεις

14.5.14 Δ.Σ. των μελών του Συλλόγου μας για να συζητηθούν τα θέματα:

α) Ενημέρωση των συναδέλφων σε κάθε υπηρεσία για τις «δήθεν» αξιολογήσεις και συλλογή υπογραφών από όλους, όπως προτρέπει η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, καθώς και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί απόφαση, κατά των αξιολογήσεων, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία.

β) Το εκλογικό επίδομα και σε ποιους συναδέλφους απαιτούμε να δοθεί.

Μετά το Δ.Σ. ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο και την Δ/ντρια Οικονομικών, όπου παρουσιάσαμε τις θέσεις μας οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον Δήμαρχο. Προτείναμε στο έγγραφο που θα σταλεί στο Υπουργείο για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος να συμπεριλαμβάνονται όλοι οι συνάδελφοι που εργάσθηκαν για τις εκλογές, με προτεραιότητα τους συναδέλφους που εργάζονται σε υπηρεσίες που υποχρεωτικά παρέμειναν ανοιχτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και υποψηφίων (έγγραφο υ΄ αριθμ. 16533/24.4.14, του Υπουργείου Εσωτερικών).

Στην ίδια συνάντηση με τον Δήμαρχο επαναφέραμε το θέμα για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης, αναδρομικά, για τα γάλατα που δεν έχουν δοθεί στους δικαιούχους. Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος έχει από καιρό υποδείξει τη συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος -την οποία έχει καταθέσει και εγγράφως. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα τεθεί προς έγκριση το θέμα σε προσεχές Δ.Σ.

28.5.14 Ξεκίνησε η ενημέρωση των συναδέλφων από τα μέλη του Δ.Σ. και η συλλογή υπογραφών στη λίστα που έχει στείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ για την αποτροπή των αξιολογήσεων. Αίτημα στον Δήμαρχο και τη Γραμματεία του Δημ. Συμβουλίου να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης από τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου σχετικά με τις αξιολογήσεις.

3.6.2014 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ολοκλήρωση συλλογής των υπογραφών κατά της αξιολόγησης μέχρι την Τετάρτη 4.6.2014. Κάλεσμα των εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4/6 με αίτημα τη λήψη σαφούς απόφασης η οποία θα δηλώνει την αντίθεση του Δήμου Χαλανδρίου στην δήθεν «αξιολόγηση» και την απόσυρση του σχετικού Νόμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet