Αυλαία στο 3o HIDRANT festival με περίπατο στο Αδριάνειο της Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 23/9
Κοινωνία

Αυλαία στο 3o HIDRANT festival με περίπατο στο Αδριάνειο της Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 23/9

Το 3o HIDRANT festival κλείνει τις φετινές του εκδηλώσεις με έναν ιστορικό περίπατο κατά μήκος του χαλανδραίικου παρακλαδιού του Αδριάνειου υδραγωγείου. Με αφετηρία την συμβολή της οδού Πολυδρόσου με τη Ρεματιά, ακολουθούμε τα ίχνη του Αδριάνειου υδραγωγείου εντός της τελευταίας μέχρι τη δεξαμενή του στην οδό Ελ Αλαμέιν. Εκεί, όσοι και όσες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εσωτερικό της μόνης δεξαμενής του Αδριάνειου υδραγωγείου που διασώζεται από τα ρωμαϊκά χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από τον περίπατο αυτό μαθαίνουμε για το τοπικό παρακλάδι του Αδριάνειου, για την ιστορία του Χαλανδρίου και της σχέσης των κατοίκων του με τους υδάτινους του πόρους, αλλά και παρουσιάζουμε το μέλλον των περιοχών που θα διαβούμε, όπως αυτό διαμορφώνεται με τις αναπλάσεις ανάδειξης του Αδριάνειου υδραγωγείου και της παραρρεμάτιας – από την οδό Γυφτοπούλου μέχρι την οδό Ελ Αλαμέιν στην περιοχή του Συνοικισμού.

Ξεναγοί -και συνδιοργανωτές- η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), η ΕΥΔΑΠ και η ομάδα έργου του Cultural HIDRANT του Δήμου Χαλανδρίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη – συνιστώνται παπούτσια και ρούχα άνετα για βάδισμα. Περισσότερες πληροφορίες: uia-pr[email protected], τηλ. 210 689 5831 και www.culturalhidrant.eu.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet