Δήμος Χαλανδρίου: Ήρθε η ώρα ο Χ. Ρώμας να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να δρα ως θεσμικός παράγοντας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Ήρθε η ώρα ο Χ. Ρώμας να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να δρα ως θεσμικός παράγοντας

Ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας «διέκοψε δύο φορές εκδήλωση που ήταν σε εξέλιξη στα ΚΑΠΗ για να ανακοινώσει εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας» αναφέρει η δημοτική αρχή Χαλανδρίου.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Ήρθε η ώρα ο κ. Χ. Ρώμας να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να δρα ως θεσμικός παράγοντας» ο Δήμος Χαλανδρίου εξηγεί ότι «με αφορμή την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα, μετά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου, με την οποία βάλλει με απαράδεκτο τρόπο κατά της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τα ΚΑΠΗ Ευγενίας Κατούφα, και της διοίκησης συνολικά, ο Δήμος Χαλανδρίου επισημαίνει τα παρακάτω:

Ο κ. Χάρης Ρώμας διέκοψε, δύο φορές, εκδήλωση που ήταν σε εξέλιξη στα ΚΑΠΗ για να ανακοινώσει εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Μία εκδήλωση για την οποία δεν είχε ενημερωθεί ο Δήμος και για την οποία, όπως είπε, θα πληρώσει ο ίδιος λεωφορείο για να μεταφερθούν οι ενδιαφερόμενοι/ες.

Ποιοι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας και θεσμικής συμπεριφοράς επιτρέπουν στον κ. Ρώμα να θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να διακόψει, και μάλιστα δύο φορές, μια εν εξελίξει εκδήλωση;

Το έργο της Περιφέρειας προσπαθεί να διαχύσει ο κ. Ρώμας, και μάλιστα σε έναν τομέα όπως τα ΚΑΠΗ που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, ή να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία, με πρόσχημα δράσεις της Περιφέρειας, όταν υποστηρίζει ότι θα πληρώσει ο ίδιος λεωφορείο για να μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι/ες;

«Αφού η Περιφέρεια επιθυμεί να κάνει εκδηλώσεις για την Τρίτη Ηλικία γιατί δεν τις έκανε τέσσερα χρόνια τώρα»; Εύλογο το ερώτημα που του έθεσε παριστάμενη κυρία, μέλος του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου, χωρίς ασφαλώς να πάρει απάντηση.

Όπως εύλογη και αναμενόμενη και η δυσαρέσκεια αρκετών μελών των ΚΑΠΗ, από τη συμπεριφορά του, τα οποία αποχώρησαν από την εκδήλωση άμα τη εμφανίσει του.

Όσοι/ες ήταν στην εκδήλωση θυμούνται πολύ καλά ότι τίποτα δεν ανέφερε, όπως, ψευδώς, γράφει στην ανακοίνωσή του, για αφίσες της εκδήλωσης, που ασφαλώς μπορούν να αναρτηθούν και ασφαλώς αναρτώνται κάθε φορά στα δημοτικά κτήρια του Χαλανδρίου για εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

Άλλο πράγμα ζήτησε από την κ. Κατούφα και ασφαλώς εισέπραξε την απάντηση ότι οι υπάλληλοι των ΚΑΠΗ του Δήμου εργάζονται για τις εκδηλώσεις του Δήμου και όχι της Περιφέρειας Αττικής.

Καταλαβαίνουμε τον πανικό του κ. Ρώμα καθώς προσδοκούσε προφανώς ότι οι Χαλανδραίοι θα τον υποδέχονταν ως “σωτήρα” της πόλης. Του συστήνουμε όμως ψυχραιμία και κυρίως τον καλούμε, επιτέλους, να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να δρα θεσμικά.

Αδιανόητο, πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές, να χρησιμοποιεί αφενός την ιδιότητά του στην Περιφέρεια και αφετέρου τις εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου για να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα.

Υ.Σ1.: Την επόμενη φορά δε που θα βρεθεί σε κάποια εκδήλωση του Δήμου, καλό θα ήταν για λόγους αρχής αλλά και λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι συνεργάτες του να ζητούν άδεια από τους συμμετέχοντες/ουσες πριν φωτογραφηθούν μαζί τους.

Υ.Σ2.: Ασχολίαστο αφήνουμε το γνώριμο, πλέον, αγοραίο ύφος της φρασεολογίας του, όταν αναφέρεται σε πρόσωπα της διοίκησης. Ασχολίαστο επίσης ότι κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση ότι κόπτεται μόνο για την προβολή της… ο κ. Χάρης Ρώμας, που έχει γεμίσει τις στάσεις των λεωφορείων σε όλη την Αθήνα με τη φωτογραφία του, που έχει φωτογραφηθεί ακόμα και μπροστά από έργα της σημερινής διοίκησης που έγιναν με χρηματοδότηση από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου και ο οποίος προαναγγέλλει στις προγραμματικές του δηλώσεις, έργα που έχει με επίπονες και επίμονες προσπάθειες δρομολογήσει και ανακοινώσει η σημερινή διοίκηση, όπως η βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Η λέξη “θράσος” είναι φορές που μοιάζει λίγη για να περιγράψει τις συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων».

Η ανακοίνωση του Χ. Ρώμα:

Στo πλαίσιo της απόλυτης εχθρότητας που αντιμετωπίζω από τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, αφού όπως έχω ξαναγράψει είναι εμφανής ο πανικός λόγω της υποψηφιότητάς μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μετά τη λάσπη που εισπράττω από τα τρόλια του Δήμου, μετά τις απρεπείς αναρτήσεις φερέφωνων του Δημάρχου εναντίον μου, άλλη μία απρέπεια αντιμετώπισα στο ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, όταν πήγα να παρακολουθήσω μία εξαιρετική δράση με τίτλο: «Με πλάκα και κονδύλι», έκθεση ουσιαστικά παλαιών υπέροχων αντικειμένων από το Μουσείο Μαθητικής Ζωής Βριλησσίων που παρουσίασαν συνταξιούχοι δάσκαλοι με επικεφαλής την εξαίρετη, στην παρουσίαση, Κατερίνα Βουτσαδάκη.

Η ξινίλα που εισέπραξα από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τα ΚΑΠΗ ενώπιον όλων, δεν περιγράφεται.

Με το ζόρι κρατήθηκε για να μην πει, όχι μόνο σε μένα αλλά και στους υποψήφιους του συνδυασμού μου, Νίκο Συνοδινό και Νίκη Παπαγιαννάκη, φύγετε.

Και το αποκορύφωμα ήρθε όταν ανακοίνωσα στα μέλη του ΚΑΠΗ (που σημειωτέον στην πλειοψηφία τους με αντιμετώπισαν με μεγάλη χαρά) ότι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θα κάνει μια ψυχαγωγική εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως (στην κλειστή αίθουσα) για την Τρίτη ηλικία κι όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Συνέχισα λέγοντας ότι θα βγάλουμε αφίσες που θα κολλήσουμε στα ΚΑΠΗ και άλλων Δήμων φυσικά αλλά και του Δήμου Χαλανδρίου.

Τότε η εν λόγω κυρία είπε:

«Δε μας ενδιαφέρει να διαφημίζουμε εκδηλώσεις της Περιφέρειας κύριε Αντιπεριφερειάρχα, αλλά μόνο εκδηλώσεις του Δήμου»!!!

Οι πρώην δασκάλες των Βριλησσίων που παρουσίαζαν την έκθεση σοκαρίστηκαν, όπως μου είπαν μετά.

Με λίγα λόγια η εντεταλμένη επιβεβαίωσε την άποψη ότι ο Δημοτικός άρχων και οι περί αυτού, θεωρούν το Δήμο τσιφλίκι τους και ουδόλως τους ενδιαφέρει η ευημερία των δημοτών αν οι ίδιοι δεν επωφελούνται προβάλλοντας τον εαυτό τους!

Όμως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Τα ψωμιά είναι λίγα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet