Δήμος Χαλανδρίου: Ημέρα γιορτής η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Ημέρα γιορτής η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας θα είναι φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ημέρα γιορτής τονίζει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι είναι ευκαιρία να ανταμώσουν οι ηλικιωμένοι με τους φίλους και τις φίλες τους στους φιλόξενους χώρους των ΚΑΠΗ. Ακόμη, σημειώνει πως πέρυσι τέτοια εποχή η πανδημία είχε ρίξει βαριά τη σκιά της στη ζωή μας. Μεταξύ των 33.010 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, από την έναρξη της πανδημίας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελούν οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας.

«Οι ηλικιωμένοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα», όπως σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος στην επιστολή του προς τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Φέτος το σύνολο των ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου επέστρεψε σε πλήρη δραστηριότητα και θα βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων, για να υποδεχτούν οποιοδήποτε αίτημά τους.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι με αγάπη για τους ηλικιωμένους/ες σε κάθε ΚΑΠΗ λειτουργεί εντευκτήριο, από 9:00 έως 13:00, όπου τα μέλη συναντούν τους φίλους και τις φίλες τους σε καθαρούς και καλαίσθητα διαμορφωμένους χώρους και μπορούν να απολαύσουν δωρεάν το ρόφημα και το χυμό τους μαζί με κάποιο συνοδευτικό.

Με ένα διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών δομών, με το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, με το Δίκτυο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων, με το Θεατρικό Εργαστήρι αλλά και την Χορωδία 60+, ο Δήμος Χαλανδρίου υπογραμμίζει πως θα προσφέρει στους ηλικιωμένους της πόλης, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, φροντίδα στήριξη και ψυχαγωγία.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν πρόσβαση σε:

  • Υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό
  • Εξετάσεις & συνταγογράφηση φαρμάκων στα Δημοτικά Ιατρεία (Αισχύλου 26, τηλ.: 210 68 94 444)
  • Φυσικοθεραπεία
  • Μειωμένες ή και δωρεάν συνδρομές στα προγράμματα κολύμβησης
  • Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές & πολιτιστικές δραστηριότητες, προγράμματα επιμόρφωσης κ.α.
  • Συμμετοχή στο Θεατρικό Εργαστήρι
  • Συμμετοχή στη Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να ανταποδώσουμε»

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να ανταποδώσουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας, μαζί με το «ευχαριστώ» που μοιράζονται απλόχερα τις πολύτιμες εμπειρίες τους όχι μόνο με τις οικογένειές τους, αλλά με όλα τα μέλη της κοινωνίας του Χαλανδρίου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην επιστολή του προς όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Εγγραφές νέων μελών

Στα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου είναι εγγεγραμμένα περίπου 600 μέλη και για την περίοδο 2022- 2023 οι ανανεώσεις και οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές, προκειμένου ο θεσμός να αποκτήσει τη δυναμική που είχε πριν από την πανδημία.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο κοντινότερο ΚΑΠΗ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00 – 15:00.

Κεντρικό Χαλάνδρι, 25ης Μαρτίου & Καραολή και Δημητρίου 2

Κάτω Χαλάνδρι, Ιλιάδος 23

Περιοχή Τούφας, Μεσσηνίας & Ταϋγέτου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet