Δήμος Χαλανδρίου: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δίνει στους πολίτες η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την Αττική.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 έγιναν έκτακτα δρομολόγια για την αποκομιδή απορριμμάτων στις επικίνδυνες περιοχές. Ως εκ τούτου η διοίκηση παρακαλεί τους πολίτες να μην ξαναβγάλουν απορρίμματα μέχρι τη λήξη των φαινομένων.

Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας καλούνται οι πολίτες όπως:

  • Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Οι περίοικοι της Ρεματιάς αλλά και της οδού Κόδρου να απομακρύνουν τα οχήματά τους.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν την ρεματιά, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet