Δήμος Χαλανδρίου: H περιοχή του Πατήματος Ι αλλάζει όψη με σειρά έργων υποδομών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: H περιοχή του Πατήματος Ι αλλάζει όψη με σειρά έργων υποδομών

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για το έργο κατασκευής χώρου Αθλητισμού στο Ο.Τ. 1237 στην περιοχή του Πατήματος Ι, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ο χώρος που θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες είναι έκτασης 5,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τρία γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϊ ή /και ποδοσφαίρου 5Χ5, διαδρόμους τζόκινγκ και υψηλή φύτευση σε έκταση 1439τ.μ.

Χαρακτηριστικό του περιβαλλοντολογικού του σχεδιασμού είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί μόλις το 0,04 της επιτρεπόμενης δόμησης δηλαδή θα κτισθούν βοηθητικές  εγκαταστάσεις 211τ.μ. έναντι 4.195 που επιτρέπει ο συντελεστής της περιοχής, ενώ σκοπός είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού συγκροτήματος, φιλόξενου και ανοιχτού στον πολίτη, αναφέρει η διοίκηση.

«To έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή τα οποία αλλάζουν την εικόνα της σχετικά νεόδμητης περιοχής του Χαλανδρίου αλλάζει άρδην. Οι κάτοικοι της περιοχής αποκτούν πλέον τους αναγκαίους χώρους συνάθροισης, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για τα νήπια και κέντρα άθλησης για τα μεγαλύτερα παιδιά» επισημαίνει ο Δήμος Χαλανδρίου.

«Έργα σε πλήρη εξέλιξη»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτό το διάστημα οι εργασίες για τη διαμόρφωση της πλατείας στο Οικοδομικό Τετράγωνο 1265, στην περιοχή Πάτημα Ι, έργο προϋπολογισμού 807.985,00 ευρώ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η οποία προσθέτει ότι η παρέμβαση επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας αφορά τη διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης 2740τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου και τους δρόμους που την περιβάλλουν συνολικής επιφάνειας 1700τ.μ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαμόρφωση πεζοδρόμων/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας, κατασκευή πεζοδρομίων προσβάσιμων από ΑμεΑ, περιμετρική φύτευση με πέργολες και κρήνες, παιδική χαρά -η οποία μάλιστα προορίζεται για δύο ηλικιακές ομάδες- και επιπλέον δημιουργία ενός μικρού αμφιθεάτρου.

Παράλληλα, ο Δήμος Χαλανδρίου υπογραμμίζει ότι προχωρούν οι παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους Κ.Χ 53 και Κ.Χ. 55 στην περιοχή του Πατήματος ΙΙ. Τα έργα, όπως επισημαίνει η διοίκηση, στον Κ.Χ. 53 περιλαμβάνουν μια σειρά παρεμβάσεων από τη δημιουργία περιφραγμένου παιδότοπου, τη διαμόρφωση περιμετρικών πεζοδρομίων -με όδευση τυφλών- έως την ενίσχυση των χώρων πρασίνου και τη  διαμόρφωση του χαρακτηρισμένου πεζόδρομου επί της οδού Εγγλέζου Σταμάτη. Η δημοτική αρχή σημειώνει πως ο παιδότοπος αφορά δυο ηλικιακές ομάδες και αναπτύσσεται κεντρικά στον κοινόχρηστο χώρο.

«Επιπλέον, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης του έργου -που είναι σε εξέλιξη μετά την απόφαση έκπτωσης του εργολάβου λόγω της μη εκπλήρωσης των συμβατικών του υποχρεώσεων- θα δημοπρατηθεί εκ  νέου το έργο της ανάπλασης στον Κ.Χ. 1170 το οποίο περιλαμβάνει χώρο παιδικής χαράς, γήπεδο μπάσκετ, μικρό αμφιθέατρο και χώρο πρασίνου» τονίζουν οι αρμόδιοι. 

«Σημαντικές παρεμβάσεις σε τέσσερις δημόσιους χώρους»

Μετά τη δεντροφύτευση των οδών Ηρακλείτου και Αναπαύσεως  ολοκληρώνονται σταδιακά οι παρεμβάσεις φύτευσης πρασίνου που εκτελούνται στον κοινόχρηστο χώρο 1117 επί της Ηρακλείτου και Λητούς, στο Πάτημα Ι Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Πρόκειται για τον τέταρτο κοινόχρηστο χώρο στην περιοχή όπου εκτελούνται έργα ανάπλασης, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή, τονώνοντας τις τοπικές και πολιτιστικές δράσεις, παράλληλα με τη μείωση της ηχορύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο Δήμος Χαλανδρίου, ενώ προσθέτει ότι παράλληλα, έχουν ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων μεταξύ των υποψήφιων αναδόχων, έργα οδοποιίας ύψους 2 εκατ. ευρώ. «Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν έργα οδοποιίας καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών, όπως η μετατόπιση της επικίνδυνης στροφής στην οδό Γεννηματά», συμπληρώνει η διοίκηση.

Στην περιοχή έχει αντικατασταθεί το σύνολο των πράσινων και των μπλε κάδων και έχει εγκατασταθεί δίκτυο κίτρινων κάδων για την αποκλειστική συλλογή χαρτιού, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Νέο ΚΕΠ

Τις επόμενες μέρες επίσης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το άνοιγμα του νέου ΚΕΠ στην περιοχή, επί της οδού Ηρακλείτου, σύμφωνα με τον Δήμο Χαλανδρίου. Οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου έχουν ολοκληρωθεί, ο αναγκαίος εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί και το 4ο ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό μετά τη λήξη της καραντίνας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δύο παιδικοί σταθμοί και το 6ο Λύκειο Χαλανδρίου

Από το 2014 που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου στην περιοχή του Πατήματος έχουν κατασκευαστεί δύο (2) Παιδικοί Σταθμοί -εκ των οποίων ο ένας βιοκλιματικός- δυναμικότητας συνολικά 76 βρεφών και 98 νηπίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 29 Ιουλίου 2020, άνοιξε ο δρόμος για την ίδρυση του 6ου Λυκείου στην περιοχή Πάτημα Ι, με την ανέγερση του κτηρίου εντός του Ο.Τ. 1192, σε ιδιόκτητο ακίνητο του Δήμου, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δήλωσε:

«Μια σχετικά νεόδμητη περιοχή που δεν έτυχε ανάλογης φροντίδας από τις προηγούμενες διοικήσεις αλλάζει όψη. Με πέντε μικρές και μεγάλες πλατείες, με φιλικά περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, με δύο παιδικούς σταθμούς, με έργα οδοποιίας και με τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου -έργα για τα οποία έχει δεσμευτεί σχεδόν το μισό του προϋπολογισμού του Δήμου- η περιοχή αποκτά χώρους συνάθροισης και συγκέντρωσης, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για τα νήπια και κέντρα εκτόνωσης, εκγύμνασης και άθλησης για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών. Το Πάτημα Χαλανδρίου αλλάζει ριζικά προς όφελος των κατοίκων του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet