Διευκρινήσεις εκ των υστέρων από τη ΓΑΔΑ για το θέμα της κράτησης 14χρονου Χαλανδραίου μαθητή
Κοινωνία

Διευκρινήσεις εκ των υστέρων από τη ΓΑΔΑ για το θέμα της κράτησης 14χρονου Χαλανδραίου μαθητή

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η ΓΑΔΑ δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του, διευκρινίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Η ΓΑΔΑ από την πλευρά της, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη χθεσινή (19/10) απόφαση της ανακρίτριας, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιόν της σήμερα 19/10/2020.

Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

  • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του,
  • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από τη μητέρα του,
  • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από τη μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, σχολίαζε σχετικά με την κράτηση του 14χρονου μαθητή:

«H πολιτική της κυβέρνησης, στη λογική του τρόμου και της πάταξης, δείχνει σήμερα τα τραγικά αποτελέσματα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας».

Ο ίδιος χαρακτήριζε «απαράδεκτο», «παιδιά 13 και 14 χρονών να είναι μετά από 3 ημέρες κλεισμένα στη ΓΑΔΑ, στον ανακριτή […] Είναι έξω από το κοινό αίσθημα, είναι έξω από τη λογική» και κατέληγε τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία θα πέσει στο κενό».

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet