Διευκρινήσεις εκ των υστέρων από τη ΓΑΔΑ για το θέμα της κράτησης 14χρονου Χαλανδραίου μαθητή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διευκρινήσεις εκ των υστέρων από τη ΓΑΔΑ για το θέμα της κράτησης 14χρονου Χαλανδραίου μαθητή

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η ΓΑΔΑ δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του, διευκρινίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Η ΓΑΔΑ από την πλευρά της, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη χθεσινή (19/10) απόφαση της ανακρίτριας, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιόν της σήμερα 19/10/2020.

Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

  • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του,
  • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από τη μητέρα του,
  • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από τη μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, σχολίαζε σχετικά με την κράτηση του 14χρονου μαθητή:

«H πολιτική της κυβέρνησης, στη λογική του τρόμου και της πάταξης, δείχνει σήμερα τα τραγικά αποτελέσματα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας».

Ο ίδιος χαρακτήριζε «απαράδεκτο», «παιδιά 13 και 14 χρονών να είναι μετά από 3 ημέρες κλεισμένα στη ΓΑΔΑ, στον ανακριτή […] Είναι έξω από το κοινό αίσθημα, είναι έξω από τη λογική» και κατέληγε τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία θα πέσει στο κενό».

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet