Εβδομάδα προληπτικής ιατρικής στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Εβδομάδα προληπτικής ιατρικής στο Χαλάνδρι

Με απώτερο στόχο την πρόληψη και διάγνωση ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετείχε σε δράσεις επικεντρωμένες στην υγεία των ηλικιωμένων και των παιδιών την εβδομάδα 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, δωρεάν εξετάσεις για Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιούνται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου (Αισχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου) καθημερινά, έως τις 2 Οκτωβρίου 2015 (εκτός Σαββατοκύριακου) και ώρες από τις 8:00 έως τις 10:00, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στον Γενικό Πληθυσμό» που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης (ΚΕΠ Υγείας) σε 40 Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος παρακολουθεί την ενημέρωση πολιτών για τη νόσο Alzheimer
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος παρακολουθεί την ενημέρωση πολιτών για τη νόσο Alzheimer

Στην κεντρική πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από το «Καρέλλειο – Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer. Στόχος του προγράμματος ήταν η όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη νόσο, τους προδιαθεσικούς παράγοντες αυτής και τους τρόπους υποστήριξης ανοϊκών ατόμων από τα συγγενικά τους άτομα.

Παράλληλα, επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας χορήγησε δωρεάν νευροψυχολογικούς ελέγχους (τεστ μνήμης) σε εκατοντάδες πολίτες του Χαλανδρίου άνω των 60 ετών, στοχεύοντας στην πρόληψη.

211 παιδιά εξετάστηκαν από παιδίατρο και από οδοντίατρο, εκ των οποίων τα 94 εμβολιάστηκαν, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο παλαιό δημαρχείο και στο Κλειστό Γήπεδο «Μάρκος Παπαδάκης», παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών των Γιατρών του Κόσμου.

Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της Vodafone, παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της δράσης του Σαββατοκύριακου διανεμήθηκε μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμων και οδοντόβουρτσων. Οι Γιατροί του Κόσμου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Γιώργος Τομάρας (παιδίατρος), Πέτρος Μουτεβέλης (παιδίατρος), Ζαρέμα Μπεκμουρζάεβα (οδοντίατρος), Ιππολύτη Καρβούνη (επισκέπτρια υγείας) και Νίκος Μπλατσούκας (διοικητικό προσωπικό).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet