Ενημέρωση των Ρομά στο Χαλάνδρι για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενημέρωση των Ρομά στο Χαλάνδρι για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Χαλανδρίου, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκεται στο πλευρό της κοινότητας των Ρομά στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, ενημερώνοντας για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού και διαθέτοντας απορρυπαντικά και προστατευτικά γάντια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 24 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε εκ νέου τον καταυλισμό για να ενημερώσει τους Ρομά σχετικά με την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οργάνωσε μάλιστα ομάδες αλληλεγγύης μέσα στον καταυλισμό που, εκ περιτροπής, θα μετακινούνται εκτός καταυλισμού για να εξασφαλίζουν τα αναγκαία για όλους τρόφιμα και φάρμακα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες του καταυλισμού σε τρόφιμα και θα διανείμει εκ νέου τις επόμενες μέρες χλωριούχα απορρυπαντικά και προστατευτικά γάντια, έτσι ώστε αφ’ ενός να περιοριστούν οι μετακινήσεις εκτός του καταυλισμού και αφ’ ετέρου να προστατευτούν οι άνθρωποι που μένουν εκεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούσαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Γερολυμάτος και η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, Ελένη Δεσιώτη.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, η κ. Έλενα Χριστούλη υποστήριξε: «Κάνουμε ως δημοτική αρχή ό,τι είναι δυνατό, από την αρχή της κρίσης, ώστε να μην μείνουν οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού εκτεθειμένες, ανυπεράσπιστες και περιθωριοποιημένες. Η προστασία του καθενός από μας είναι προστασία του συνόλου. Ίσως αυτό είναι ένα χρήσιμο συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε από αυτή την πανδημία. Όλοι μας παίρνουμε ένα μάθημα με έναν πολύ επώδυνο τρόπο».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους. “Μένουμε σπίτι” και “Μένουμε άνθρωποι”», κατέληξε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου.

Τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ενεργοποιήσει επίσης τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει ενεργά όλους εκείνους που, λόγω της εξάπλωσης του «Covid-19» και των περιοριστικών για τις μετακινήσεις τους μέτρων, δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές είναι: 210 6848380, 210 6899911-13-14 και 210 6819068 και λειτουργούν καθημερινά από 08:00 έως 16:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet