Επανεκκίνηση των τεχνικών εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Επανεκκίνηση των τεχνικών εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου

Ξεκίνησαν εκ νέου οι τεχνικές εργασίες, που είχαν διακοπεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του έργου υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το τρέχον διάστημα γίνονται εργασίες σε δύο σχολικά συγκροτήματα.

Στα 7ο και 10ο Δημοτικά βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης σοβάδων, επιδιόρθωσης ρωγμών και έχουν βαφτεί οι εξωτερικές όψεις που σχολικού συγκροτήματος και οι γκρίζες επιφάνειες έχουν καλυφθεί με ζωηρές ζωγραφιές. Μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των τουαλετών του ισογείου, ανακατασκευάζονται αυτό το διάστημα οι τουαλέτες του 1ου και 2ου ορόφου.

Στο 3ο ΕΠΑΛ ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες ανακαίνισης των προκατασκευασμένων αιθουσών, ενώ αντικαθίστανται τα κουφώματα με καινούρια αλουμινίου, τοποθετούνται νέα δάπεδα και επενδύσεις.

«Μας περιμένει αγώνας δρόμου, δεδομένου ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη διακοπή των εργασιών λόγω της πανδημίας. Κάνουμε, όμως, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα», σημείωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έλενα Χριστούλη.

Σημειώνεται ότι από τη δημοπράτηση του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 13 σχολικά συγκροτήματα, κάποια από τα οποία, όπως ενημερώνει ο Δήμος, δεν είχαν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια ή και ποτέ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθετήσεις νέων, ανακαινίσεις τουαλετών και βάψιμο εξωτερικών όψεων. Την εικόνα συμπληρώνουν χρωματιστά «graffiti» που αλλάζουν κυριολεκτικά τις όψεις των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet