Επιστολή ενημέρωσης για τον καταυλισμό Ρομά σε πρωθυπουργό και βουλευτές από την παράταξη Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιστολή ενημέρωσης για τον καταυλισμό Ρομά σε πρωθυπουργό και βουλευτές από την παράταξη Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023

Επιστολή ενημέρωσης σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους βουλευτές Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο αποτελεί μία διαχρονική πληγή της πόλης του Χαλανδρίου, με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για όσους ζουν εντός του, με γείτονες που βρίσκονται σε μόνιμη σχεδόν αναστάτωση και με ιδιοκτήτες καταπατημένων εκτάσεων χωρίς πραγματική δυνατότητα ιδιοκτησίας επί του ακινήτου τους. Μία ταυτόχρονη πολυετής τριπλή ομηρία, που δημοσιοποιήθηκε εκ νέου ευρέως λόγω της εκτεταμένης διασποράς του κορωνοϊού εντός του καταυλισμού, με αποτέλεσμα τον πολυήμερο αποκλεισμό της περιοχής για λόγους δημόσιας υγείας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Απριλίου συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ότι «δεν πάει άλλο» και επιπρόσθετα ο δήμαρχος απηύθυνε προτροπή ώστε να ασκηθεί στο μέτρο του εφικτού πίεση προς κάθε πολιτική κατεύθυνση με δυνατότητα επιρροής και ουσιαστικής παρέμβασης, ούτως ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη οριστική διάλυση του καταυλισμού. Η ευθύνη της Πολιτείας είναι σημαντική.

Για όλους εμάς, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023, η κοινωνική ευαισθησία, το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης εντός της πόλης και ο σεβασμός στο αναφαίρετα δικαιώματα της ιδιοκτησίας αποτελούν κεντρικά σημεία του πολιτικού μας σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό και με πολιτική πρωτοβουλία του επικεφαλής Μάνου Κρανίδη, η δημοτική μας ομάδα απηύθυνε προσωπικές επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. του Βόρειου Τομέα Αθηνών για την ενεργή παρέμβαση τους με σκοπό την οριστική λύση του διαχρονικού ζητήματος. Ήδη ξεκίνησαν εποικοδομητικές συναντήσεις με τους βουλευτές. που άμεσα ανταποκρίθηκαν ενεργά, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση των συμπολιτών μας, μόλις ολοκληρωθεί συνολικά ο κύκλος. 

θα πρέπει να επαναλάβουμε το αυτονόητο: όσες ενέργειες ή/και επαφές γίνουν από μέρους μας, ως αντιπολίτευση, δεν θα έχουν ουσιαστική αξία, αν ταυτόχρονα η διοίκηση του κ. Ρούσσου δεν εντατικοποιήσει άμεσα ανάλογο πλάνο ευρείας επικοινωνιακής παρέμβασης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολιτικούς και υπηρεσιακούς. Η κύρια ευθύνη και διοικητική δυνατότητα για την άμεση λύση της τριπλής ομηρίας είναι της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Αττικής και ταυτόχρονα των αρμοδίων υπουργείων της Πολιτείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet