Επιχείρηση καθαρισμού του οικοπέδου των 30 στρεμμάτων επί της οδού Σαρανταπόρου στον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιχείρηση καθαρισμού του οικοπέδου των 30 στρεμμάτων επί της οδού Σαρανταπόρου στον Δήμο Χαλανδρίου

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου στο οικόπεδο των 30 στρεμμάτων της Σαρανταπόρου & Λευκωσίας (Νομισματοκοπείο), το οποίο έχει εκχωρηθεί στον Δήμο από το υπουργείο Οικονομικών για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνεργείο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθαρίζει το οικόπεδο, απομακρύνει τις περιφράξεις των ιδιοκτησιών που συνέχιζαν να εκμεταλλεύονται κάποιοι, αν και αυτές έχουν απαλλοτριωθεί, γκρεμίζει τις αυθαίρετες αποθήκες που παρέμεναν στο χώρο, απομακρύνει σκουπίδια και μπάζα, κάνει τα αναγκαία κλαδέματα των δέντρων, με σκοπό όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία να μπορεί ο χώρος να είναι επισκέψιμος από τους πολίτες.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι το οικόπεδο παραμένει επί μακρόν εγκαταλελειμμένο, καθώς ανήκει στην πολύπαθη εκτός σχεδίου περιοχή «Πεύκο Πολίτη». Ως εκ τούτου δυσχεραίνεται σημαντικά η προσπάθεια του Δήμου να το αξιοποιήσει και να το παραδώσει στους πολίτες ως ελεύθερο χώρο.

Η δημοτική αρχή σημειώνει πως μετά από επίμονες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης, ο χώρος εκχωρήθηκε τελικά από το υπουργείο Οικονομικών στον Δήμο Χαλανδρίου, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής (βάσει του ΦΕΚ220/Α ́/28-11-2016), για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

«Το εν λόγω οικόπεδο παραμένει αναξιοποίητο από τη δεκαετία του ’70, όταν απαλλοτριώθηκε με σκοπό να μετεγκατασταθεί εκεί το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι αντιδράσεις των πολιτών σταμάτησαν το σχεδιασμό. Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και τη δεκαετία του ’00 όταν επιχειρήθηκε να γίνει εκεί μεταφορά του υπουργείου Οικονομικών» όπως αναφέρει η διοίκηση.

Σ. Ρούσσος: Εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες ποιοι και γιατί τους στερούν έναν δημόσιο χώρο

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημείωσε τα εξής, για την προσπάθεια που γίνεται:

«Δυστυχώς ο Δήμος και συνακόλουθα οι πολίτες του Χαλανδρίου παραμένουν δέσμιοι του γραφειοκρατικού παραλογισμού που κρατά την περιοχή εκτός Σχεδίου Πόλης μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

»Όποια προσπάθεια κάναμε μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου έπεσε στο κενό και είναι βέβαιο ότι κανένα σχέδιο αξιοποίησης του δεν πρόκειται να ευοδωθεί, αν δεν ολοκληρωθεί προηγουμένως η ένταξη του «Πεύκο Πολίτη» στο Σχέδιο Πόλης.

»“Με δεμένα λοιπόν τα χέρια”, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος  είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου.

»Εύλογα όμως αναρωτιούνται οι πολίτες του Χαλανδρίου για ποιους λόγους, εκείνοι που βάζουν εμπόδια στην ένταξη της περιοχής, τους στερούν έναν σημαντικό ελεύθερο χώρο και τους υποχρεώνουν να ανέχονται την εικόνα εγκατάλειψης μιας περιοχής που απέχει μόλις λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό στο Νομισματοκοπείο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet