Εργασίες, χωρίς μέτρα προφύλαξης, σε σχολείο του Χαλανδρίου από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. καταγγέλλει η Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Εργασίες, χωρίς μέτρα προφύλαξης, σε σχολείο του Χαλανδρίου από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. καταγγέλλει η Ένωση Γονέων

Ανάστατη δηλώνει η σχολική κοινότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου καθώς από την Τετάρτη (19/2) το πρωί αντίκρισαν μέσα το προαύλιο μηχανήματα έργων και τεχνίτες να πραγματοποιούν εργασίες.

Οι εργασίες, που -όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου- γίνονται από εργολάβο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., αφορούν στην εγκατάσταση ενός (ακόμη) οικίσκου για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του 11ου Νηπιαγωγείου, που προκύπτουν από την καθιέρωση του υποχρεωτικού διετούς Νηπιαγωγείου. Όπως τονίζει η Ένωση, «αυτός ο οικίσκος υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει εγκατασταθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και προξενεί εύλογη απορία γιατί αυτές οι εργασίες γίνονται τώρα, παράλληλα με τα μαθήματα του σχολείου και όχι κατά τη διάρκεια των διακοπών».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, δεν είχε προηγηθεί καμία συνεννόηση με το σχολείο και το χειρότερο δεν είχε ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας (περίφραξη) του χώρου που γίνονταν οι εργασίες. Μόνο μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας, όπως λένε, «οι αρμόδιοι εδέησαν να τοποθετήσουν πορτοκαλί πλέγμα, στηριγμένο σε μπετόβεργες, που παριστάνει την προστατευτική περίφραξη και είναι εντελώς εκτός των προδιαγραφών του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο προβλέπεται περίφραξη με πετάσματα γαλβανισμένης λαμαρίνας.

Επίσης, η Ένωση σημειώνει ότι στο πλαίσιο των εργασιών ξηλώθηκαν και οι βρύσες του σχολείου, χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια από πού θα πίνουν νερό τα παιδιά.

«Περιμένουμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που από την πρώτη στιγμή έχει επιληφθεί και έχει προσπαθήσει να διευθετήσει την όλη κατάσταση, να αξιώσει από τους αρμοδίους να εγκατασταθεί άμεσα η ασφαλής περίφραξη που επιβάλλεται από τις προδιαγραφές» προσθέτει η Ένωση και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Επαναλαμβάνουμε, τέλος, την πάγια και από καιρό διατυπωμένη δημοσίως θέση μας ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης δεν λύνεται με κοντέινερ, αλλά με ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet