“Ζωντανός” διάλογος για τα προβλήματα του Πολυδρόσου
Κοινωνία

“Ζωντανός” διάλογος για τα προβλήματα του Πολυδρόσου

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Πολύδροσο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου η συνάντηση – συζήτηση της διοίκησης του Δήμου με τους κατοίκους του Πολυδρόσου. Μετά τις ανάλογες συναντήσεις στον συνοικισμό, το Κάτω Χαλάνδρι και την Τούφα, οι κάτοικοι του Πολυδρόσου άκουσαν από τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου για τα μέχρι τώρα «πεπραγμένα» της διοίκησης, αλλά κυρίως μίλησαν και πρόβαλαν τα προβλήματα της γειτονιάς.

Η προστασία της ρεματιάς, η κατάσταση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησσιάς (παρεμβάσεις έγιναν και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου), το πρόβλημα της έλλειψης αγωγών για τα όμβρια, θέματα καταστημάτων που οχλούν τη γειτονιά, αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα της συζήτησης που έγινε. Παρέμβαση έγινε και από τους νέους της «κατάληψης Πραπόπουλου», οι οποίοι κάλεσαν τους κατοίκους να ενισχύσουν τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας τους, οι οποίες από το 2006 μέχρι σήμερα κρατούν ζωντανό ένα πολύτιμο για την περιοχή χώρο.

Μίλησαν δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους τόνισαν ότι τέτοιες συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου βοηθούν στον εντοπισμό των προβλημάτων και στην κοινή δράση που είναι απαραίτητη για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια παρέμβασή του, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος θύμισε πως όσοι απαρτίζουν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, μαζί με πολλούς κατοίκους της γειτονιάς, ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν πριν 25 χρόνια στον αγώνα για τη διάσωση της ρεματιάς από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ήθελαν να τη μετατρέψουν σε κερδοφόρα «Ντίσνεϊλαντ».

Η πολύ γόνιμη συζήτηση έκλεισε με την παραδοχή ότι σε εποχές δύσκολες για τη χώρα, μόνο με τη συνεργασία δημοτών και διοίκησης και τη συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια για λύση των προβλημάτων, η πόλη θα σταθεί ξανά όρθια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet