Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις
edupame.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Τις τελευταίες μέρες απλώνεται πανελλαδικά ένα κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων με πυρήνα την αντίθεση στον Νόμο που εξισώνει τα πτυχία ΑΕΙ και Κολλεγίων, τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή «βάσης» και Τράπεζας Θεμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές. Στο Χαλάνδρι οι κινητοποιήσεις αυτές εκδηλώθηκαν με ολιγοήμερες καταλήψεις σε Λύκεια της πόλης και τη μαζική συμμετοχή μαθητών/ριών στη συγκέντρωση της Δευτέρας 10/2.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου συμμερίζεται απόλυτα τις εύλογες ανησυχίες των μαθητών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και στις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Παράλληλα, καλεί όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς «να κατανοήσουν τις δίκαιες ανησυχίες των μαθητών τους» και «να αγκαλιάσουν τις διεκδικήσεις τους, γιατί είναι διεκδικήσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας». Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει η Ένωση, πρέπει «να απόσχουν από κάθε τιμωρητικό μέτρο, γιατί θα προκαλέσουν αναστάτωση στη ζωή του σχολείου και θα αποξενωθούν από τους μαθητές».

«Αφουγκραζόμενοι την αγωνία και τις ανησυχίες των μαθητών της πόλης μας», η Ένωση ενημερώνει ότι, μαζί με τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο «ΑΡΓΩ», πραγματοποίησε την Παρασκευή 7/2, στο παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου, επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Η Εκπαίδευση σε πορεία εμπορευματοποίησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet