Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις μαθητών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις μαθητών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου συμπαρίσταται στους μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων και απαιτεί την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του Προεδρικού Διατάγματος για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες – κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου χαιρετίζει τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους υποκινούμενοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα στα σχολεία τους.

Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Ξεσηκώνονται ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κυβέρνηση – εισαγγελείς – αστυνομία έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές. Με συλλήψεις, εγκυκλίους και ξυλοδαρμούς.

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στην πλειοψηφία των γονιών η Εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις.

Κυβέρνηση, εισαγγελείς, αστυνομία, ορισμένοι διευθυντές και κάποιοι «αγανακτισμένοι γονείς» τρομοκρατήθηκαν γιατί οι μαθητές σήκωσαν το ανάστημά τους. Φοβούνται τον μαζικό αγώνα των μαθητών. Φοβούνται τη συλλογική πάλη των μαθητών για το παρόν και το μέλλον τους.

Καταδιώκουν τους μαθητές που διαπράττουν το «έγκλημα» του αγώνα και της διεκδίκησης.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τις απειλές και την καταστολή εναντίον των μαθητών. Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Δηλώνουμε ότι στον βαθμό που περνάει από το χέρι μας οι φορείς των γονιών (Σύλλογοι, Ένωση) θα γίνουμε οι καλύτεροι συμπαραστάτες των παιδιών μας σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των ενεργειών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet