Η αντιδήμαρχος Έλ. Χριστούλη αναχώρησε με την αποστολή για το Κομπάνι
Κοινωνία

Η αντιδήμαρχος Έλ. Χριστούλη αναχώρησε με την αποστολή για το Κομπάνι

Με την αποστολή αλληλεγγύης για το Κομπάνι αναχώρησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών του Δήμου Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη.

Την αποστολή διοργανώνουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔY, με τη συμμετοχή δήμων, φορέων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, από τους πρώτους που πήρε μέρος στην καμπάνια αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Με δράσεις όλο το τελευταίο διάστημα (ειδικό περίπτερο στην πλατεία, θεατρική παράσταση του θιάσου ΑΛΛΗ ΘΕΑ κ.λπ.) ενημέρωσε τους δημότες και συγκέντρωσε σημαντικές ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων».

«Αλλά και οι πολίτες της χώρας μας είπαν “ναι” στην άμεση έκκληση των γειτόνων μας για βοήθεια χωρίς να λάβουν ούτε μια στιγμή υπ΄ όψιν τους τη δική τους δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης και ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα δίνοντας στους γείτονές μας την μεγαλύτερη σε όγκο ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής γι΄ αυτόν τον σκοπό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «Για τις γυναίκες και τους άνδρες του Κομπάνι συγκεντρώθηκαν: 

  • 13 τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας.
  • 124 κούτες φαρμάκων.
  • 1.400 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής.

Προϊόντα που συγκεντρώθηκαν για το Κομπάνι (φωτό από το fb της Κοινότητας "Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι")Στα παραπάνω προστέθηκαν και 1.000 καινούργιες κουβέρτες από την Εκκλησία της Ελλάδος που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα.

Οι πρόσφυγες στο Σουρούτς και στις γύρω περιοχές ξεπερνούν το 1.700.000.

Η συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2015, ενώ η συμμετοχή μέσω του τραπεζικού λογαριασμού συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μέσα σε δύο μόλις μήνες,  ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Άνθρωποι από 27 πόλεις (Αθήνα, Χαλάνδρι, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθος, Ηράκλειο, Λάρισα, Τρίκαλα, Πρέβεζα, Χίος, Σαλαμίνα, Κατερίνη, Αργος, Κομοτηνή, Βόλος, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ναύπακτος, Σύρος, Πύργος, Άρτα, Ξάνθη, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Καστοριά) ευαισθητοποιήθηκαν μπροστά στο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στο έλεος του χειμώνα στην περιοχή του Σουρούτς, συγκεντρώνοντας, σε 90 και πλέον σημεία συλλογής, τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Η αποστολή παράδοσης και διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου για να φτάσει στη Σανλιούρφα, στα σύνορα της  Τουρκίας με τη Συρία. Από εκεί μέρος της θα διανεμηθεί στο Σουρούτς και στο Γκάζαντιεπ. Η αποστολή θα παραμείνει στην περιοχή της Ανατολικής Τουρκίας μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ενώ θα επισκεφτεί και την πολύπαθη αλλά ηρωική περιοχή του Κομπάνι.

Μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων ταξιδεύει και η δημοσιογραφική ομάδα που θα καλύψει την αποστολή.

Η πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο ωμό και άμεσο τρόπο ότι πλέον η Δύση, απειλείται όχι μόνο από τους τζιχαντιστές του ISIS αλλά και από την ισλαμοφοβία.

Γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τη μορφή της Δημοκρατίας στη Δύση. Τώρα μάλιστα που η μάχη έληξε, με τους Κούρδους να επιτυγχάνουν τεράστιας σημασίας νίκη στο Κομπάνι, αφήνοντας όμως πίσω μια ισοπεδωμένη πόλη, πρωτοβουλίες σαν αυτή δείχνουν έναν άλλον δρόμο, έναν άλλον τρόπο συμβίωσης και γειτονίας.   

Η αλληλεγγύη κρατά  τη ζωή στο Κομπάνι… και το Κομπάνι κρατά τη ζωή και την ελπίδα ζωντανή για όλους εμάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet