Η «ΑΡΓΩ» εκτοξεύει τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος και της Ρομποτικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η «ΑΡΓΩ» εκτοξεύει τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος και της Ρομποτικής

Η «ΑΡΓΩ» ανοίγεται στις θάλασσες του Μέλλοντος και «εκτοξεύει» τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος και της Ρομποτικής… Ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» ανακοίνωσε τη συνεργασία του με νέους και πρωτοπόρους επιστήμονες, μαζί με τους οποίους θα προσπαθήσει να φέρει πολύ κοντά και απλά για όλους τις επιστήμες του μέλλοντος. Τη Διαστημική, την Πυραυλική και τη Ρομποτική.

Σε δύο παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, και κυρίως να δούμε ζωντανά, πώς είναι και πώς λειτουργεί ένας πύραυλος και ένα ρομπότ, με επίδειξη πραγματικών μοντέλων.

Ο Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» επισημαίνει σχετικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του:

Στη μια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την SPIN -Space Innovation, θα ασχοληθούμε με τη Διαστημική και Πυραυλική, την εκτόξευση πυραύλων, τους δορυφόρους, τις διαστημικές αποστολές, το διάστημα, τις δυνατότητες που ανοίγονται και πολλά ακόμη βλέποντας πραγματικούς μικροδορυφόρους και πυραύλους.

Η SPIN -Space Innovation ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων η οποία αποτελεί μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος. Η SPIN δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, οι οποίοι διοργανώνουν στη χώρα μας την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού διαστημικής «CanSat in Greece», σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Με την ομάδα Rocketry προχωρά στην κατασκευή και την εκτόξευση δικών της πυραύλων, ενώ διοργανώνει επίσης τον πανελλήνιο διαγωνισμό Zero Robotics in Greece σε συνεργασία με το MIT.

Στη δεύτερη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που προγραμματίζουμε, μια άλλη ομάδα νέων επιστημόνων με σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, θα μας παρουσιάσουν με ζωντανά παραδείγματα το θέμα Ρομποτική, Αυτόματος Έλεγχος και Εφαρμογές.

Η ανάπτυξη του κλάδου της Ρομποτικής αποτελεί το παρόν και το μέλλον για την επίλυση βασικών προβλημάτων του ανθρώπου και για την ουσιαστική καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του. Η Ρομποτική, ως ένα διεπιστημονικό πεδίο στο οποίο συναντώνται οι επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και της Πληροφορικής με στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των ρομπότ, έχει ευρεία εφαρμογή σε πλήθος διαφορετικών κλάδων από τη βιομηχανία μέχρι και την ιατρική.

Τον Μάιο, λοιπόν, στην «ΑΡΓΩ» ταξιδεύουμε στο Μέλλον! Προσδεθείτε και μείνετε μαζί μας στα συναρπαστικά και πρωτότυπα ταξίδια μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet