Θλίψη για τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπερτσιά στον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Θλίψη για τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπερτσιά στον Δήμο Χαλανδρίου

Τη θλίψη τους για την απώλεια του αγωνιστή και πρώην δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Νίκου Μπερτσιά εκφράζουν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Ο αγωνιστής και μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αριστερών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 Νίκος Μπερτσιάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη αγώνων για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Μπερτσιάς γεννήθηκε στο Ευπάλιο Δωρίδος στις 9 Αυγούστου του 1935 και ήταν το ένατο και μικρότερο παιδί μιας οικογένειας με έντονη συμμετοχή στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες.

Οργανώθηκε αρχικά στην νεολαία της ΕΔΑ, ενώ αργότερα αναδείχθηκε μέλος του Κ.Σ. της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε στη Λέρο, στο Θέρμο, στη Δεσκάτη Γρεβενών, στον Ωρωπό και φυλακίστηκε στην Αίγινα.

Το 1973 ήταν μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και γραμματέας Αθήνας της ΚΝΕ και συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές, μετά την μεταπολίτευση, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Φωκίδας με την Ενωμένη Αριστερά.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. των Λογιστών Αθήνας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών, στην οποία αναδείχτηκε αντιπρόεδρός της.

Ο Νίκος Μπερτσιάς ήταν από τα πρώτα μέλη του ΣΦΕΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για συνολικά 14 χρόνια.

Η πολιτική του κηδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στις 4:30 το απόγευμα, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet