“Καζάνι που βράζει” οι Ρομά στη Μεσογείων
Κοινωνία

“Καζάνι που βράζει” οι Ρομά στη Μεσογείων

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατεδάφιση καταυλισμού αθιγγάνων. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, που καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν και από χθες το βράδυ ανάβουν φωτιές, υπό το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων.

Να επικρατήσει ψυχραιμία ζήτησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στον “Βήμα 99,5”, ενώ σε άλλες δηλώσεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ”, αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο μέσα στον οικιστικό ιστό να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Ρομά πρέπει να μεταφερθούν με έναν βιώσιμο τρόπο.

Ο κ. Ρούσσος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί στοχοποίησή του, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στον έλεγχο για τις μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet