«Καθαρίζει» με τις διαφημιστικές πινακίδες ο Δήμος Χαλανδρίου
Κοινωνία

«Καθαρίζει» με τις διαφημιστικές πινακίδες ο Δήμος Χαλανδρίου

Με… συνοπτικές διαδικασίες «καθαρίζει» με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στα όριά του ο Δήμος Χαλανδρίου, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος της πόλης το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015, κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Προσδιορισμός ύψους προστίμου σε περιπτώσεις επιβολής του για παράνομες επιγραφές – ενδεικτικές πινακίδες – διαφημίσεις).

Σίμος Ρούσσος
Σίμος Ρούσσος

Όπως είπε ο κ. Σίμος Ρούσσος, ήδη έχουν ξηλωθεί 8 μεγάλα «πάνελ» από την κεντρική πλατεία, την πλατεία Δούρου και την πλατεία Φλύας (πρώην Κέννεντυ), ενώ παράλληλα σε συνεννόηση με τη διαχειρίστρια εταιρεία (και με δικά της έξοδα) γίνονται παρεμβάσεις και στις διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείου, με βάση κατάλογο αλλαγών που έχει ζητήσει η Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου και οι συγκεκριμένες διαφημιστικές θέσεις να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Ειδικότερα, πρόκειται να αφαιρεθούν σταδιακά όλες οι διαφημίσεις στις στάσεις που βρίσκονται στο δεξιό τμήμα προς το ρεύμα κυκλοφορίας (προκειμένου να μην «πέφτουν» στο μάτι των οδηγών και τους αποσπούν την προσοχή), ενώ θα υπάρξουν και τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι θα προχωρήσει και το ξήλωμα όλων των ξύλινων διαφημιστικών γλαστρών, καθώς «είναι παράνομες και δεν διαθέτουν καμία σύμβαση».

Κωνσταντίνος Γερολυμάτος
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, εξήγησε ότι το να μπει τάξη στο καθεστώς των διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη «δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση», αφού πρέπει να πραγματοποιείται διπλός έλεγχος, και σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ρευματοκλοπής (σ.σ.: δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διαφημιστικών πινακίδων που, εκτός από έλλειψη των σχετικών αδειών, έχει διαπιστωθεί ότι έκλεβαν ρεύμα από τον Δήμο για τον φωτισμό τους).

Ελένη Χριστούλη
Ελένη Χριστούλη

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε και η αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών, η οποία, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοτικών συμβούλων, ενημέρωσε το Σώμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία τακτοποίησης του καθεστώτος που ισχύει και για τις ενδεικτικές-διαφημιστικές πινακίδες καταστημάτων, όπου επικρατεί πλήρες χάος. Ωστόσο, σε πρώτη φάση, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της τεχνικής υπηρεσίας, όπως εξήγησε η κα Ελένη Χριστούλη, η αρχή γίνεται με τις πινακίδες μεγάλων εταιρειών και εν συνεχεία, «ελπίζουμε ότι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε στο σύνολο των εν λόγω πινακίδων», όπως είπε η αντιδήμαρχος.

Σέργιος Γκάκας
Σέργιος Γκάκας

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού, Σέργιος Γκάκας, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος δημιουργήθηκε από γονείς που είχαν την τραγική εμπειρία να χάσουν τα παιδιά τους σε τροχαία δυστυχήματα, πολλά εκ των οποίων προκλήθηκαν από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία κοινή εκδήλωση με τον εν λόγω Σύλλογο, προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις, καθώς, όπως είπε, «θα πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθειά του για την ενημέρωση όλων πάνω στο μείζον αυτό κοινωνικό θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet