Κανένα σχολείο του Δήμου Χαλανδρίου χωρίς μάσκες τη Δευτέρα 14/9
Κοινωνία

Κανένα σχολείο του Δήμου Χαλανδρίου χωρίς μάσκες τη Δευτέρα 14/9

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενεργοποίησε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τις 20 Αυγούστου, για διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία της πόλης, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τις μάσκες που θα προμήθευε η Πολιτεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η αγορά ολοκληρώθηκε, οι μάσκες παρελήφθησαν, προκειμένου να καλυφθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Οι μάσκες λοιπόν ήρθαν καιπλέον οι άνθρωποι από το τμήμα Παιδείας, τη Σχολική Επιτροπή και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ι. Αθανασάτου, δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε τη Δευτέρα όλες να είναι στη θέση τους.Έχουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Νεότερη ενημέρωση: 20.13

Ήδη, το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διανομή σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης των μασκών που προμηθεύτηκε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η αγορά ολοκληρώθηκε, οι μάσκες παρελήφθησαν και διανεμήθηκαν χάρη στις εντατικές προσπάθειες του Τμήματος Παιδείας, της αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου, της αντιπροέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Ι. Καμπούρη και του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Α. Γρυλλάκη, σε αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και όλη τη σχολική κοινότητα, όπως αναφέρει ο Δήμος.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου σημείωσε ότι με την ίδια εντατική διαδικασία θα διανεμηθούν και οι μάσκες που έχει προμηθευτεί η ΚΕΔΕ, όταν αυτές παραληφθούν.

«Ο Δήμος Χαλανδρίου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έχει πράξει ό,τι ήταν δυνατόν για να συμβάλλει στην ασφαλή και ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου. Η Παιδεία ήταν και παραμένει υψηλή προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση, που κάνει το καλύτερο δυνατό για ένα λειτουργικό, ασφαλές και δημιουργικό δημόσιο σχολείο», τόνισε η αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε εγκαίρως τη διαδικασία πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών -33 πλήρους απασχόλησης και 2 μερικής- οι οποίες εργάζονται ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, με καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου και διάρκειας πλήρους απασχόλησης εξήμισι ωρών. Μάλιστα, εκτός των άλλων μέσων προστασίας, θα τους χορηγηθούν και ολόσωμες φόρμες προστασίας, που έχει προμηθευτεί ο Δήμος από τον Μάιο, όταν επαναλειτούργησαν τα σχολεία.

Επιπλέον έχουν γίνει οι αναγκαίες εργασίες καθαρισμού στα προαύλια όλων των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, με ευθύνη των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου.

Με εντατικές προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας επίσης έχουν γίνει μια σειρά τεχνικών παρεμβάσεων στις κτηριακές υποδομές των σχολείων της πόλης, που στην κυριολεξία έχουν αλλάξει όψη, όπως αναφέρει η διοίκηση του Δήμου. Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν όλο το Καλοκαίρι και συνεχίζονται στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους ο Δήμος, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα με ευθύνη της Πολιτείας»

Εν τω μεταξύ, με ψήφισμά του από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου καλεί την Πολιτεία να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, διεκδικώντας μεταξύ άλλων μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη διδακτικού προσωπικού, αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, διενέργεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για έλεγχο Covid-19, αύξηση των κονδυλίων για μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά και είδη καθαρισμού, δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα σχολεία, καθώς και κοινωνικής υπηρεσίας για τη διαχείριση των κρουσμάτων και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet