Καταγραφή ωραρίου εργαζομένων από τον Δήμο
Κοινωνία

Καταγραφή ωραρίου εργαζομένων από τον Δήμο

Το ζήτημα της προμήθειας ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης προσωπικού θέτει με την ακόλουθη αμακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου.

25.000 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής του ωραρίου των εργαζομένων

Ιδιαίτερη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά μας έχει προξενήσει η απόφαση 440/14-4-2014 του Δημάρχου για «διενέργεια προμήθειας ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου προσέλευσης – αποχώρησης προσωπικού», ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει στα 25.000 ευρώ!!

Το υπερβολικό αυτό ποσό για την προμήθεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, μας προβληματίζει για το τι είδους στοιχεία θα καταγράφει ένα τόσο ακριβό σύστημα, με ποιον τρόπο και για πόσο διάστημα αυτά θα φυλάσσονται.

Ο Σύλλογός μας υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με πλήρες ωράριο και δεν έχει σκοπό να υποδείξει τις μεθόδους με τις οποίες η διοίκηση του Δήμου θα ασκήσει το δικαίωμα ελέγχου της τήρησης από τους υπαλλήλους αυτού του ωραρίου και φυσικά δεν είμαστε αρνητικοί στην διεξαγωγή αξιόπιστων ελέγχων.

Έχουμε όμως και την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από περιπτώσεις που τυχόν θίγονται προσωπικά τους δεδομένα ή αξιολογούνται με ασαφή και αδιευκρίνιστο τρόπο τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής.

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι δεν έχει υπάρξει ουδεμία ενημέρωσή ή άλλη συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το συγκεκριμένο θέμα, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά και ανησυχίες που χρειάζονται να απαντηθούν.

Για το Δ.Σ.

Η Γραμματέας                              Η Πρόεδρος  

Στέλλα Λίτινα              Σοφία Κορωναίου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet