Κατεδάφιση και προσπάθειες εύρεσης λύσης για τους Ρομά Χαλανδρίου
Κοινωνία

Κατεδάφιση και προσπάθειες εύρεσης λύσης για τους Ρομά Χαλανδρίου

Κατεδαφίστηκαν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 12 ακατοίκητοι οικίσκοι στον καταυλισμό των Ρομά, στην περιοχή Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη που συμμετείχαν ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο πρόεδρος των Ρομά Χαλανδρίου Στέλιος Καλαμιώτης. Μετά την κατεδάφιση των παράνομων οικίσκων ο καταυλισμός καθαρίστηκε από τα μπάζα, τα οποία περισυνελέγησαν από τα συνεργεία της Α.Δ. Αττικής και μεταφέρθηκαν σε χωματερή αδρανών υλικών.

Οι εργασίες αποξήλωσης των ακατοίκητων κτισμάτων έγιναν παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου, του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου και εκπροσώπων του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» των Ρομά. Δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση και συμφωνήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με σκοπό την συνολική λύση του προβλήματος.

Τηρώντας τη δέσμευσή του για προσωρινή αναστολή των εργασιών κατεδάφισης των υπόλοιπων παράνομων κτισμάτων -τα οποία έχουν κριθεί κατεδαφιστέα με τελεσίδικες αποφάσεις- ώστε να αναζητηθεί κι άλλη λύση μετεγκατάστασης των Ρομά πέραν αυτής του οικισμού που έχει ήδη δημιουργηθεί στα Μέγαρα, ο κ. Μ. Αγγελάκας ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό να συνδράμει στις προσπάθειες του δημάρχου Χαλανδρίου για την εξεύρεση κατάλληλης έκτασης. Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε ήδη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου και του προέδρου των Ρομά Χαλανδρίου, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχουν δημόσιες εκτάσεις που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για την ανέγερση οικισμού όπου θα μετεγκατασταθούν μόνιμα οι Ρομά Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet