ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Να μη σταλεί κανένα στοιχείο αξιολόγησης”
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Να μη σταλεί κανένα στοιχείο αξιολόγησης”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Λούλα ΚαρατζάΠέτρος Αναστασιάδης και Στέλλα Μπράτιμου απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (την οποία κοινοποιούν στον δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου), με το οποίο ζητούν να μην αποσταλούν στην κυβέρνηση καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.: Δήμαρχο Χαλανδρίου
           Δημοτικές Παρατάξεις
           Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Να μη σταλούν στοιχεία από τον Δήμο στην Κυβέρνηση

Με τον νόμο 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις.

Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος έρχεται με την αξιολόγηση να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει με αυταρχικότερα εργαλεία τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.

Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με τον ν. 4250/14 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει τον δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.

Θέλουν να καταργούν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους – οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.

Στα μέσα Απριλίου στάλθηκε συγκεκριμένη εγκύκλιος. Με αυτή την εγκύκλιο δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως “άριστοι”, “καλοί”, “μέτριοι” θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων, είτε από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου είτε από τον Δήμαρχο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το “άριστα”, σε ποιες το “καλός” και σε ποιες το “μέτριος”, που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να μην υπακούσει στις εντολές της κυβέρνησης να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων, να καταργηθεί ο νόμος στην πράξη.

Απαιτούμε να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, ο οποίος με την αξιολόγηση των υπάλληλων στον Δήμο φέρνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και γεμίζει τη δεξαμενή ανέργων.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet