Μέτρα του Δήμου Χαλανδρίου για την ομαλή λειτουργία των λυκείων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μέτρα του Δήμου Χαλανδρίου για την ομαλή λειτουργία των λυκείων

Ο Δήμος Χαλανδρίου, συμμεριζόμενος τον προβληματισμό και την ανησυχία των μελών της σχολικής κοινότητας, λόγω της επαναλειτουργίας των λυκείων, με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, φρόντισε να ληφθούν όλα τα μέτρα αρμοδιότητάς του για την επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα σχολεία του Χαλανδρίου είναι πλήρως εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα υγιεινής και ατομικής προστασίας. Σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων έχει ληφθεί μέριμνα για τον έλεγχο όλων των εργαζομένων ακόμα και του προσωπικού που δεν έχει συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα των self tests.

Η καθαριότητα των Λυκείων ενισχύεται σε καθημερινή βάση (δύο τουλάχιστον καθαρίστριες σε κάθε λύκειο/ΕΠΑ.Λ.), ενώ πραγματοποιούνται προληπτικές απολυμάνσεις, όπου παρίσταται ανάγκη για λόγους υγειoνομικής ασφάλειας, επισημαίνει η διοίκηση.

«Τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ επαναλειτουργούν από τις 12 Απριλίου με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά tests. Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από την Πολιτεία, ειδικά στην παρούσα φάση έξαρσης της πανδημίας. Πρωτίστως να γίνουν ολιγομελή τμήματα με αραίωση μαθητών, με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και πρόσθετου βοηθητικού προσωπικού, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει και ως Δημοτικό Συμβούλιο με το από 8 Σεπτεμβρίου 2020 ψήφισμά μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ιωάννα Αθανασάτου.

«Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ιδιαίτερα σε εκείνους που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις», πρόσθεσε η κ. Αθανασάτου.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet