Μέτρα υγειονομικής προστασίας στον καταυλισμό Ρομά του Νομισματοκοπείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μέτρα υγειονομικής προστασίας στον καταυλισμό Ρομά του Νομισματοκοπείου

Ο Δήμος Χαλανδρίου συνεχίζει τη λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στον καταυλισμό των Ρομά του Νομισματοκοπείου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέρα από τη συνεχή ενημέρωση των Ρομά για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για την ανάσχεση της διάδοσης του ιού, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει κάνει διανομή τροφίμων και ειδών καθαρισμού στον καταυλισμό η οποία θα συνεχιστεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα διανεμηθούν χλωριούχα απορρυπαντικά και προστατευτικά γάντια.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και επιχείρηση καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου και κατεδάφισης όλων των κενών παραπηγμάτων στον καταυλισμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η απολύμανση του καταυλισμού και να προστατευτεί η κοινότητα από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Σχέδιο ένταξης των Ρομά                                     

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, με ενέργειες και πόρους της δημοτικής αρχής, κατέστη εφικτή η απομάκρυνση συνολικά 17 οικογενειών Ρομά (81 άτομα) από τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, καθώς και 5 οικογενειών (24 άτομα) από την περιοχή του Πατήματος. 

Επιπλέον, τρεις οικογένειες (σύνολο 17 άτομα) από τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου είναι σε διαδικασία μετεγκατάστασης, η οποία αναβλήθηκε προσωρινά λόγω της πανδημίας. 

Οριστική λύση

Οριστική λύση, ωστόσο, στο πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες το Χαλάνδρι αναμένεται να δοθεί με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος μεταστέγασης των Ρομά, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής, όπως αναφέρει ο Δήμος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πρωτοποριακά εφαρμόζει ο Δήμος Χαλανδρίου και αφορά κατά κύριο λόγο την επιδότηση ενοικίου για την ενσωμάτωση οικογενειών Ρομά στον αστικό ιστό του Χαλανδρίου ή όμορων Δήμων, με στόχο να δοθεί τέλος στην τριπλή ομηρία που περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκεται ο καταυλισμός, τους Ρομά, που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες και τους κατοίκους της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet