Μία παραλία «υιοθετεί» ο Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»
Κοινωνία

Μία παραλία «υιοθετεί» ο Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»

Ευαισθητοποιημένοι ιδιαίτερα στα θέματα της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ» Χαλανδρίου ανακοίνωσαν το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τη νέα πρωτοβουλία τους να υιοθετήσουν (τουλάχιστον) μια παραλία στην Αττική, συνεργαζόμενοι με την WWF Ελλάς, στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία».

«Είναι μια κίνηση του Συλλόγου ΑΡΓΩ με τη WWF Ελλάς ώστε να συμβάλλουμε ενεργά, με τα μέλη και φίλους μας, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποτύπωσης στοιχείων για τις ελληνικές παραλίες που θα παράγει ερευνητικά αποτελέσματα. Εκτός από τον καθαρισμό της υιοθετημένης παραλίας, θα καταγράφουμε ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από τα απορρίμματα για την αποτύπωση και την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης. Αποτελεί μια πρωτοβουλία επιστήμης των πολιτών (citizen science) μεθοδικής καταγραφής της παράκτιας πλαστικής ρύπανσης για την αποτελεσματική καταπολέμησή της. Η πρώτη δράση καθαρισμού και καταγραφής στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Ιούνιο, αφού πρώτα υπάρξει προετοιμασία και οριστικοποίηση της επιλογής των παραλιών» αναφέρει οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στις εθελοντικές δράσεις, ώστε όλοι μαζί, με την προσφορά τους, να κρατήσουν καθαρές τις ακτές μας και να συμβάλλουν στην προστασία των θαλασσών μας.

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες στο  e-mail [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet