Με δύο εκδηλώσεις τίμησε το Χαλάνδρι την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με δύο εκδηλώσεις τίμησε το Χαλάνδρι την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Με δύο εκδηλώσεις τιμήθηκε στο Χαλάνδρι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ανοίγοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στον χώρο της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) ο πρόεδρος της Όμηρος Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό και την προσφορά των δύο δομών (της Ένωσης και της Υπηρεσίας Ειδικής Παιδαγωγικής «Το Στουπάθειο») και τόνισε ιδιαίτερα τη συνεχιζόμενη αδράνεια του κράτους ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αναφέρθηκε στην απαλλαγή των κατοίκων της πόλης με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη και στις εργασίες που έγιναν, ώστε να καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα τα δύο μεγάλα αθλητικά κέντρα για αθλούμενους και εργαζόμενους. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες περιλαμβάνονται έργα για την προσβασιμότητα σε όλα τα κτήρια που ανήκουν στον Δήμο, καθώς και σε ένα τουλάχιστον σχολείο για κάθε γειτονιά της πόλης. «Έχουμε επίγνωση ότι αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στο σύνολο των ευθυνών μας», συμπλήρωσε ο κ. Ρούσσος, «αλλά θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η αντιπρόεδρος του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής παιδοψυχίατρος Τζένη Σουμάκη, η οποία τόνισε ότι «ο Δήμος Χαλανδρίου καλωσόρισε τις μονάδες ψυχικής υγείας και οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους και την αγκαλιά τους».

Η εκδήλωση είχε ήχο και χρώμα Χριστουγέννων με τη βοήθεια της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία παρουσίασε ένα εορταστικό πρόγραμμα, προσφέροντας στα «παιδιά» της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ και του «Στουπάθειου» την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ συνεχίζονται με το bazaar στον χώρο της (Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι) το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 17:00.

Την προηγούμενη ημέρα από την εκδήλωση της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμος οργάνωσε στο Κέντρο Νεότητας εκδήλωση κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες απέδωσαν κείμενα του Αντώνη Σαμαράκη με τη δική τους γλώσσα (νοηματική, braille, χειλεανάγνωση) αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχουν τα εφόδια και οι γνώσεις όλοι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Επίσης η ηθοποιός Χριστίνα Τούμπα (μέλος της ομάδας επαγγελματιών καλλιτεχνών με αναπηρία ΘΕΑΜΑ) απέδωσε τον μονόλογο «Γράμμα στο Θεό», ενώ η καθηγήτρια και συγγραφέας Αρετή Γεωργοσοπούλου αναφέρθηκε στο νόημα της διεθνούς ημέρας για την αναπηρία. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη σοπράνο Ευτυχία Καραουλάνη και τον πιανίστα Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο.

Τις δύο εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Κιούσης, Γρηγόρης Καλομοίρης, Αγγελική Αθανασούλη και Ευγενία Κατούφα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet