Με μηνύσεις απαντά ο δήμαρχος Χαλανδρίου στα «συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με μηνύσεις απαντά ο δήμαρχος Χαλανδρίου στα «συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα»

Και δικαστικές προεκτάσεις παίρνει το θέμα με τις αναρτήσεις του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα νησιά, αλλά και τα σύνορα στον Έβρο, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος πλέον να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τις αναρτήσεις του, επιχειρώντας «πολιτική δολοφονία», αλλά και επιδιώκοντας «να επιβάλλουν στη χώρα σιωπή».

Υπενθυμίζεται ότι οι αναρτήσεις του κ. Ρούσσου προκάλεσαν αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο, με τον τέως δήμαρχο Γιώργο Κουράση να τον επικρίνει γι’ αυτές και τον αντιδήμαρχο Κώστα Ευθυμίου να απαντά από πλευράς δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, το θέμα «άνοιξε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το γραφείο Τύπου του Δήμου να εκδίδει την εξής ανακοίνωσης:

Στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ότι θα προσφύγει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, για τα συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα με αφορμή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων στη Λέσβο.

«Όσοι ξεκίνησαν και όσοι συνεχίζουν να αναπαράγουν αυτά τα άθλια ψέματα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να δεχόμαστε τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και εννοείται ότι δεν θα σιωπήσουμε, να επιβάλλουν στη χώρα τη σιωπή», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου περιέγραψε πώς η ανάρτησή του στα social media για τα όσα συνέβησαν στη Λέσβο, «με τραμπουκισμούς ακροδεξιών κατά παιδιών και γυναικών προσφύγων» προκάλεσε την επίθεση στο πρόσωπό του.

«Επί ημέρες ΜΜΕ σκόπιμα συντελούν πολιτική δολοφονία, διαστρεβλώνοντας δημόσια ανάρτησή μου στα social media. Ξεπεράστηκε κάθε όριο στη συκοφάντηση, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, δεν θα επιβάλουν στη χώρα τη σιωπή», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος, για την επίθεση που δέχθηκε επειδή έγραψε σε ανάρτησή του ότι «η γραμμή χαράχτηκε, ο καθένας στο πόστο του: Ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες. Η σιωπή είναι συνενοχή».

«Έλεγα ότι θα είμαστε “ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζί”. Αυτό αναπαρήχθη από συγκεκριμένα ΜΜΕ, ότι… “ο δήμαρχος Χαλανδρίου χαρακτήρισε ναζί όποιον υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας”, με εισαγωγικά, ότι έχω κάνει τέτοια δήλωση… ότι χαρακτήρισε τους ένστολους και τα σώματα ασφαλείας που φυλάν τα σύνορα “τάγματα εφόδου” και άλλα τέτοια θηριώδη ψέματα. Και αυτό αναπαρήχθη πανελλαδικά», εξήγησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου για να προσθέσει: «Συντελείται μία πολιτική δολοφονία, περί αυτού πρόκειται. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια δήλωση, η ανάρτηση είναι δημόσια και σαφής. Δεν υπάρχει περιθώριο καμίας παρερμηνείας. Γίνεται στοχευμένα. Και επειδή ξεπεράστηκε κάθε όριο στη συκοφάντηση, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet