Μπαίνει σε… τροχιά το νέο κτήριο του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Μπαίνει σε… τροχιά το νέο κτήριο του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ανέγερση Νέου Κτιρίου του 6ου 12/θέσιου Λυκείου Χαλανδρίου» στο πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027. Η πράξη, προϋπολογισμού 6,25 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΨΘΕ37Λ7-ΔΜΣ) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».  Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα 22 έργα ανέγερσης ή επέκτασης σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού  62 εκατ. ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε: «Η ένταξη της Πράξης για την ανέγερση του νέου κτηρίου του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου στο Πρόγραμμα “Αττική» 2021-2027” είναι μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή. Με την ολοκλήρωσή της οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες υποδομές, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, με τον συντονισμό των στελεχών της διαχειριστικής μας αρχής και σε συνεργασία με τα στελέχη της Κτ.Υπ. Α.Ε. και των δήμων, υλοποιήσαμε με σταθερό βηματισμό ένα σημαντικό στρατηγικό σχέδιο επένδυσης στην εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος μας ήταν να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αττικής θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση με υποδομές αντίστοιχες των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Χωρών».

Οι νέες κτηριακές υποδομές

Το νέο κτήριο του σχολείου θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 1192, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη, Βορείου Ηπείρου, Σκουφά και Τρίτση Αντωνίου του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο έχει επιφάνεια 10.435,00τ.μ.

Το σχολικό συγκρότημα θα αποτελείται από τα κτήρια Κ1 και Κ2, όπου στεγάζονται οι κύριες χρήσεις του σχολείου, και το κτήριο όπου χωροθετείται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η σύνδεση των κτηριακών όγκων θα γίνεται μέσω ημιυπαίθριου χώρου, που σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος γυμναστικής. Το κτήριο του σχολείου θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και στέγη – δώμα.

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (μηχανοστάσια, αντλιοστάσιο, χώρος ηλεκτρικών πινάκων κ.ά). Επίσης στον σχεδιασμό προβλέπονται χώροι:

 • Γενικού αρχείου.
 • Γενικής αποθήκης.
 • Αποθήκης σχολικών βιβλίων.
 • Αποθήκης οργάνων γυμναστικής.
 • Βοηθητικοί χώροι.

Το ισόγειο περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Καθηγητών, γραφείο διευθυντή με γραμματεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο, ιατρείο, χώρο φύλακα, τους χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών και έναν στεγασμένο χώρο διαλείμματος.

Ο α΄ όροφος περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας και συγκεκριμένα:

 • Αίθουσα σχεδίου – αισθητικής αγωγής.
 • Αποθήκη.
 • Αίθουσα φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο.
 • Τρεις αίθουσες τύπου ΙΙ.
 • Δύο αίθουσες ξένων γλωσσών.
 • Δύο αίθουσες πληροφορικής.
 • Γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Επίσης προβλέπονται τρεις στέγες και τρία επισκέψιμα δώματα.

Η πρόσβαση στο υπόγειο και στον α’ όροφο γίνεται μέσω των τριών κλιμακοστασίων του κτηρίου και του ανελκυστήρα. Τέλος το υπόγειο πάρκινγκ θα περιλαμβάνει 10 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία για ΑμεΑ και δύο θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet