Μ. Κρανίδης: Η συμβολική καταδίκη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί για να επαναφέρει τη ΔΟΥ Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Κρανίδης: Η συμβολική καταδίκη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί για να επαναφέρει τη ΔΟΥ Χαλανδρίου

Ο Μάνος Κρανίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, σημειώνει ότι «με πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στη βάση μιας ειλημμένης και γνωστής εδώ και αρκετά χρόνια πρόθεσης, η συγχώνευση υπηρεσιών των ΔΟΥ Χαλανδρίου και Χολαργού, με τελική κατάργηση της πρώτης, έγινε πραγματικότητα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει ότι αυτό έχει ως «άμεσο αποτέλεσμα και πρακτικό πρόβλημα τη δυσχερή εξυπηρέτηση των πολιτών, φορολογουμένων και επαγγελματιών του Χαλανδρίου στην ΔΟΥ Χολαργού, σε ένα κτήριο που δεν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές για πολλαπλασιασμό των επισκέψεων», ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για «μιαν ενέργεια που γίνεται τη χρονική στιγμή που η ψηφιακή εξυπηρέτηση μέσω TAXIS και οι υποδομές, κτηριακές και τεχνολογικές, των ΔΟΥ πρέπει άμεσα να επεκταθούν και να ενισχυθούν».

Ακόμη, ο κ. Κρανίδης επισημαίνει ότι «η συμβολική καταδίκη και παράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί για την πρακτική λύση του ζητήματος όταν μάλιστα υπήρξε διαχρονική αδράνεια της δημοτικής αρχής».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, υπογραμμίζει:

«Σήμερα το “να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα” δεν ωφελεί, αλλά απαιτείται συγκεκριμένη πράξη για την υποστήριξη της καθημερινότητας των πολιτών.

»Για αυτό η δημοτική αρχή οφείλει, σε συνεννόηση με την ΑΑΔΕ, να οργανώσει  ένα γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών–φορολογουμένων-επαγγελματιών Χαλανδρίου, ως επικουρική υπηρεσία για συγκεκριμένες κρίσιμες ενέργειες με τελικό σκοπό την καλύτερη και ορθή εξυπηρέτησή τους.

»Σήμερα, όπως είναι η κατάσταση, είναι μια πρακτική λύση που μπορεί να απαλύνει το πρόβλημα και να διευκολύνει τους συμπολίτες μας. Αναμένουμε πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet