Νέοι του Δήμου Χαλανδρίου στο πρόγραμμα ELS του Erasmus+
Κοινωνία

Νέοι του Δήμου Χαλανδρίου στο πρόγραμμα ELS του Erasmus+

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί του Δήμου Χαλανδρίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «ELS – Education Learning Styles», το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2019.

Πρόκειται για νέους που διαθέτουν πολλές εμπειρίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πάθος για τη μάθηση μέσα σε διεθνή και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, οι οποίοι αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες εξέλιξης και δημιουργίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 30 νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών από την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος που αναφέρεται στις εκπαιδευτικές μεθόδους και στους τρόπους μάθησης διοργανώθηκαν δράσεις με στόχο την ανακάλυψη του προσωπικού τρόπου μάθησης του κάθε συμμετέχοντα και τη διεύρυνσή των πηγών μάθησης μέσα από την τέχνη, την τεχνολογία και τη μη τυπική μάθηση.

Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την ομάδα νέων «TsaMpa», θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Νεολαία (ΚΑ1).

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Στόχοι του έργου είναι η γνωριμία με εναλλακτικές τεχνικές εκπαίδευσης, με τη μη τυπική μάθηση, η ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά, η υποστήριξη ευπαθών ομάδων με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, η εκπαίδευση ενηλίκων, η γνωριμία με την κουλτούρα άλλων χωρών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρο ανάπτυξης νέων ιδεών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet