Στο ΣΥΠΟΘΑ πλέον η πολεοδόμηση των περιοχών Ζώνης Δουκ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο ΣΥΠΟΘΑ πλέον η πολεοδόμηση των περιοχών Ζώνης Δουκ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, η επεξεργασία και η εισήγηση της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή Πεύκο Πολίτη – Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας του Δήμου Χαλανδρίου και απεστάλη στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Β. Αττικής (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να γνωμοδοτήσει.

Η Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής εισηγείται στο ΣΥΠΟΘΑ την έγκριση του σχεδίου και τον καθορισμό σε όλη την έκταση της μελέτης οικοδομήσιμων χώρων, οδών, πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου, κοινοχρήστων χώρων πλατείας, χώρων παιδικής χαράς, χώρων στάθμευσης, χώρων Εκπαίδευσης και Άθλησης. Το επόμενο βήμα μετά τη γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ είναι η αποστολή του φακέλου στο ΥΠΕΝ για τις διαδικασίες έκδοσης Π.Δ.

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι το σχετικό θέμα δρομολογήθηκε προς επίλυση με συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων του περιφερειάρχη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννη, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, της διευθύντριας Χωρικού Σχεδιασμού Ε. Μικράκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και της εισήγησης της πολεοδομικής μελέτης που απεστάλη στο ΣΥΠΟΘΑ ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συμβάλλουμε στην επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες πάνω από 50 χρόνια. Ως πρώην δήμαρχος γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων. Από τη θέση του περιφερειάρχη έχω ζητήσει η επίλυσή τους να είναι στις προτεραιότητες των υπηρεσιών μας. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού οι υπηρεσίες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και συμβάλλουν στην υλοποίηση σχετικών ζητημάτων τα οποία για πολλές δεκαετίες κράτησαν δέσμιους χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet